Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Psát všemi deseti

Doporučuji vám naučit se psát desetiprstovou hmatovou metodou. Je to opravdu výhoda pro každého, kdo ovládá počítač prostřednictvím klávesnice. Výuka trvá minimálně tři měsíce. Důležité je vydržet. Bližší informace k této metodě můžete nalézt na: http://www.psani-vsemi-deseti.cz/2045/download/Psa ni_vsemi_deseti_hmatova_metoda.pdf

Je zcela nereálné psát dvěma prsty rychlostí 430 úhozů za minutu. Za prvé se určitě nejedná o psaní, ale pouhé mlácení do kláves. Za druhé, chybovost musí být příšerná (ta nesmí být větší než 0,5 %, což v tomto případě znamená pouze dvě chyby v napsaném textu; jak se vypočítává viz http://cs.wikipedia.org/wiki/%C3%9Ahoz). Za třetí, při výpočtu rychlosti se zohledňuje chybovost, což předpokládám, že v tomto případě by srazilo rychlost víc než razantně. Bližší informace k psaní různým počtem prstů můžete nalézt na:
http://www.psani-vsemi-deseti.cz/2045/psani-klaves nici-2.html

Optimální rychlost psaní textu je 250 čistých úhozů za minutu při chybovosti do 0,5 %. Vyšší rychlost již může negativně působit na zdraví (více viz http://www.psani-vsemi-deseti.cz/2045/download/Je_ psani_na_pocitaci_rizikova_prace.pdf). Rychlost 450 úhozů, a to ani hrubých, není běžná.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny