Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pomoc s výběrem nového monitoru (LCD)

Zdravím,
žádné zkušenosti, tipy?
Pokusím se zeptat přesnějí - byl jsem se podívat v jednom velkém elektru. Doufal jsem, že by tam mohly mít vystavené LCD monitory (s trochou štěstí nejaké IPS a TN, různé velikosti a v činnosti), nejlépe ten můj vitipovaný. No, úspěšný jsem byl z poloviny. Měl jsem možnost porovnat různé velikosti a 23 palců je moc (pro mne určitě), čili by bylo ideálních 22. Měly tam také IPS a TN vedle sebe = zcela určitě chci IPS (nebo cokoli lepšího než TN). Když člověk kouká do (slušného) TN, tak mu nepřijde tak zlé, ale jak jsem je viděl vedle sebe, při stejné scéně... Je to rozdíl a velký.
Konkrétně tam měly vystavený LG IPS226V a musím říct, že se mi moc líbil. Parametry vypadají slibně a cena taktéž. Bohužel... Bohužel, ale narážím na problém, jako každý jiný. A to odezvu a vhodnost na hry. Vím, není to jedinné, čím se řídit a bohužel se z toho stal marketingový tahák. Je to ale podstatný parametr. Výrobce uvádí 5ms (jak na českých, tak na stránkách pro USA), někteří prodejci a zahraniční servery uvádějí 6ms. No a nakonec v nějakém a zřejmě jedinném testu uváděli průměrnou odezvu 15ms.
Těžko se v tom vyznat.
Chtěl bych se zeptat, nemá někdo zkušenost/radu (z testů nebo třeba i z doslechu) ohledně tohoto monitoru a přípa. vhodnosti na hry?
Díky.
Jinak abych doplnil. Co se týká her, hraji všechno možné, hlavně ale strategie a trochu akční hry (GTA, ArmA, trochu i World of Warcraft, Doom 3, Need for Speed,...) Nejsem tedy čistě "hltač" rychlých akční her.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny