Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pomoc s výběrem nového monitoru (LCD)

Dobrý večer,
chtěl bych poprosit, zdali byste mi mohli pomoci. Už asi půl roku přemýšlím o pořízení nového monitoru - LCD s LED podsvícením. Bohužel si ale nevím rady s výběrem nejvhodnějšího. Hledal jsem na intenetu, přečetl si články, recenze, ale i tak z toho mám guláš - někde pochválí, jinde zkritizují, jednou dobrý, podruhé špatný...
V současné době mám 17ti palcový CRT monitor Hyundai ImageQuest V770+. Monitor jsem si pořídil s celou sestavou asi před osmi lety. PC se během těch let změnilo několikrát, ale monitor stále zůstal. Stále je naprosto v pořádku, funkční, nerozmazaný, nevyšeptaný... Bohužel ale své mouchy: je těžký a hlavně velký, takže je problém ho dobře umístit, abych neměl hlavu v monitoru. Navíc spotřeba také nebude nejlepší. Rád bych si proto pořídil něco moderního, usporného a "zdravějšího". Rád bych ale "něco lepšího" - IPS/PVA.
Co se týká velikosti, tak spíše menší. Velké monitory mě příliš neoslovily. V podstatě mi současná velikost 17palců stačí. Takové se ale moc nedělají, navíc LCD mají poměr stran 16:9 (16:10), takže je obraz zase jiný. Takže tu velikost tak max. do 23 palců.
Co se týká použití, tak rád hraji hry. Bylo by fajn, kdyby s nimi neměl příliš problémy. A zbytek asi jako každý: občas film, internet, případně drobná práce (Word/Excel/Powerpoint). Nic jiného.
Docela mně oslovily IPS od LG, ale ne všechny jsou prý vhodné na hry. Nejlépe asi vypadá tento - LG E2370V. Dle zkušeností je dobrý, akorát si někteří stěžovali na vadné pixely a problémy s podsvícením...
Co si o něm myslíte, případně co byste mi doporučili?
Děkuji mnohokrát.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny