Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Multifunkce Canon PIXMA MG6250 nebo EPSON Stylus Photo PX720WD?

Dobrý den,
zvažuji nákup zařízení pro občasný tisk, především foto, příležitostně dokument a když už, tak se může občas hodit i skener. Z toho mi tedy vychází inkoustová multifunkce. Vybírám mezi Canon PIXMA MG6150 nebo MG6250 a EPSON Stylus Photo PX720WD.
Z diskusí k tomuto tématu zde se dovídám, že multifunkce všeobecně neumí tisknou při dojití 1 barvy jen černobíle, nelze tedy u výše zmíněných nastavit čb tisk, aby tiskla jen černá? Je u nich nějak řešen ukazatel náplně v zásobnících? Z důvodu činnosti všech barev při čb tisku byla zmíněna všeobecně také cena tisku dokumentu A4 někde přes 10,- Kč, na www.zakoliktisknu.cz to vychází dost lépe. Ostatní ceny tisku jsou jaké jsou, ale znáte to, něco potřebujeme, tak to potřebujeme teď a hned, a sem tam s nějakým obrázkem si chci taky trochu pohrát.
Poradíte mi prosím při výběru? Předem děkuji!

Předmět Autor Datum
vyberaj podla toho,ako často bude tlačiareň používaná,pokial pravidelne,tak jednoznačne canon,pokial… nový
audax 19.12.2011 10:02
audax
Moje zkušenost je přesně opačná. Canon a originální náplně vydrží několik měsíců bez tisku, Epson vě… nový
karel 19.12.2011 10:06
karel
Děkuji Vám oběma, takže máme to 50:50, mne jaksi intuitivně přitahuje pro mne v povědomí zavedenější… nový
venca60 20.12.2011 23:54
venca60
Souhlasím s Karlem. Ale používat jen origoš náplně od Canonu, jsou snad ve stroji naprosto neuschnut… nový
Filuta 21.12.2011 00:38
Filuta
Bohuzial aj originaly dokazu zaschnut po par mesiacoch, resp sa ucpe hlava, ale stalo sa mi to len n… poslední
fleg 21.12.2011 11:01
fleg

vyberaj podla toho,ako často bude tlačiareň používaná,pokial pravidelne,tak jednoznačne canon,pokial len ozaj príležitostne,tak epson--zdôvodnenie:canon je velmi citlivý na zaschnutie bariev v tiskovej hlave/je to dané konštrukciou hláv/-často je jediná možnosť spojazdnenia po nejakých dlhších pauzách v používaní len výmena tiskovej hlavy,čo sa v domácich podmienkach velmi predraží,epson to znáša pomerne dobre,takže sa lepšie hodí do podmienok,kde je používaný len príležitostne...

Děkuji Vám oběma, takže máme to 50:50, mne jaksi intuitivně přitahuje pro mne v povědomí zavedenější(?)značka Canon, nicméně rozhodnutí padá tedy na Epson Photo PX720WD, má být prý lépe vybavený pro foto a má mít jako jediný plnohodnotné náplně - ne startovací(?!). Budu se tedy snažit neudělat 14-ti denní pauzu tisku, snad to dopadne vše ok. Ještě jednou díky a pěkné prožití vánočních svátků!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru