Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nájdite dve logické chyby v programe

Poznáme tieto druhy chýb:

1. Syntaktická - preklepy, nevhodné priradenia atď.

2. Behová - chyba za behu programu - prekročenie zásobníka, rozsahu vstupu alebo tiež napr. pokus o čítanie neexistujúceho súboru - program sa zrúti

3. Logická - tieto chyby sú najzávažnejšie a najťažšie sa hľadajú. Pri týchto chybách sa program nezrúti, ale môže sa stať, že predsa skončí behovou chybou, ale až na následky tejto chyby, čiže niekedy to môže byť aj omnoho neskôr ako procesor spracuje príkaz, ktorý obsahuje logickú chybu. Samozrejme, aby sme to my programátori nemali ľahké, program na následky tejto chyby nezrúti a my sa môžme aj zblázniť, pretože nevieme, prečo ten program dáva taký výstup, aký nemá dávať.

Vašou úlohou je v programe nájsť dve logické chyby. Budete mať k dispozícii skompilovaný program a jeho zdrojový kód so všetkým čo k tomu patrí, aby sa vám náhodou nestalo, že vám to váš kompilátor odmietne skompilovať. Ak by náhodou predsa vznikol nejaký problém s oživením programu, tak to nejako poriešime.

A čo budete k tomu potrebovať:

1. Možnosť práce s DOSom - takže ak máte vo Windows XP problémy s DOSom, tak treba DOSBox, ale myslím, že by to problém robiť nemalo, lebo v tomto prípade mne stačí aj emulácia DOSu vo Windows XP.

2. Prekladač Turbo Pascalu - najlepšie bude, ak budete mať verziu 7.0, pretože program bol napísaný v ňom, ale s drobnými úpravami vám pobeží aj vo verzii 6.0.

Link na stiahnutie kompletného balíka:
wurmi.zip

BTW, chyby hľadajte v engine hry, nie v menu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
To ozaj nikto nedokáže stiahnuť alebo ste to nechali tak?:-(
msx. 09.06.2006 14:34
msx.
To je dost komplexna tematika, nie je cas/chut. A autor evidentne povazuje komentare za zbytocny lux…
MM.. 09.06.2006 15:49
MM..
Počas vývoja verzie pod Windows občas nahliadnem do verzie 3.0. Tam komentáre mám. Čiže tie komentár… poslední
msx. 21.06.2006 11:34
msx.

To je dost komplexna tematika, nie je cas/chut. A autor evidentne povazuje komentare za zbytocny luxus... :-/
P.S. a s takymi nazvami premennych ake tam su (citujem: f, a, wx, wy, w0, w1, pa, over, pc, pn, pl, ps, px, wl0, wt0, pa0, z0) sa to musi logickymi chybami len hemzit ;-)8-) Este dobre ze tam nie su premenne s nazvami aa, a1, aa1, a2, a3, a4, a5, a6 :-D
Ale hra je to pekna, dokonca mi isla aj na W2k aj so zvukom so speakeru ::) som az cumel.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru