Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s domácí skupinou PC a internetem po nahrazení switche routerem kvůli wifi.

Zdravím, mám problémek, jehož řešení jsem i po několikahodinovém hledání (možná špatném) nenalezl.

Po nahrazení switche v síti routerem (kvůli wifi na zahradu) se vyskytl problémek. Nemohu se dostat na ostatní počítače v síti, ani je nevidím. Ostatní dva počítače v síti se navzájem vidí, mohou do sebe, ale zase nevidí mě.
Zkoumal jsem, zkoumal, a zkusil jsem kabel kterým přichází signál do routeru na kterém fyzicky jsem, přehodit ze zdířky WAN do LAN. Voila, ostatní PC vidím, ale zase se nedostanu na bránu a internet.
V příloze je screen mapy sítě, jak ji vidí W7 při zapojení kabelu ve WAN, následně v LAN a jak vypadá v reálu (na switchi je v reálu ještě jedno PC, ale to je aktuálně vypnuté)

Moje znalosti co se síťování týče jsou na úrovni "nacpi kabel do switche & zapni wifinu na routeru", takže je mi naprosto jasné, že řešením bude někde v nastavené něco odškrtnout a potvrdit, ale opravdu nemám tušení co a kde a nechtěl bych si zbytečně přidělávat práci a problémy, tak se raději ptám...

Co se použitého HW týče, jedná se o
1ks switch Netgear (přesný typ vážně nepovím, ale v něm naštěstí problém není.
1ks Router Huawei Echolige HG520i (mrcha od O2)
1ks router TP-Link TL-WR340GD


Předem Vám děkuji za rady, a s přáním příjemných svátků se těším na odpovědi.

Jirka "Gorgo" Šorf

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny