Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem 128GB Compact Flash karta jako náhrada přenosného HDD

Řeším problém s přenosem dat (respektive udržováním aktuálních dat) u PC a notebooku. Práci na nich střídám prakticky každý den, někdy i 2x denně.
Potřebuji mít stále k dispozici poštu (cca 1,5GB) + cca 60 GB pracovních souborů. Řešení typu IMAP, vzdálený přístup k poště, atd. nemohu použít vzhledem k velikosti mailů (přílohy) které musím skladovat v poštovních složkách a když jsem na cestách na horším připojení, nedostal bych se rozumně k těmto objemným souborům.

Vadí mi neustálá nutnost synchronizace řady adresářů + poštovní složky. Probíhá sice přes LAN, ale při každé synchronizaci musím zapisovat minimálně 1,5 GB dat (pošta) + další pracovní soubory. Mám na obou strojích SSD disky, rychlost přenosu limituje LAN, ale i tak je doba synchronizace zbytečné zdržování, nutí mě to mít oba stroje zapnuté, atd.

Nechci externí disk ani rychlou flashku s USB3.0, protože to znamená k notebooku něco pořád připojovat.

Napadla mě varianta "pracovního disku" v podobě 128GB Compact Flash karty Pretec nebo ScanDisk s rychlostí 567x nebo 600x. Kritériem je pouze rychlost Mělo by to být rychlé při přístupu k datům podobně jako HDD. Dalším aspektem je spolehlivost (myšleno technická spolehlivost - možnou krádež karty neberu v potaz). V notebooku mám integrovanou čtečku CF (Lenovo T410s). Sehnat rychlou čtečku k PC taky není problém (např. http://www.lexar.com/node/4577 ).

Může CF karta v popsané situaci opravdu fungovat dle uvedených představ?

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny