Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem WMP 10 se otvírá i s příponou .pdf a jiných nepříslušných přípon

Dotaz z druhé ruky. Známý se na mne obrátil s dotazem ohledně WMP 10. Při otvírání souborů s příponou .pdf. .jpg .gif atd.. se otvírá WMP10. Poslední verzi nemám jen 9 a tam jsem se s tím nesetkal (i když používám jiný sw, WMP od MS zrovna nemusím). Nedělá to ale od začátku tzn. od čisté instalace. Je možné, že by tam proběhla nějaká divoká asociace ? Neměl jsem zatím čas k němu zajít, nicméně třeba se to už někomu stalo. díky za názory

Předmět Autor Datum
pravdepodobne sa jedna bud o samovolnu asociaciu (ms vsak ano) alebo o zasah uzivatela. pri otvarani…
fleg 09.06.2006 09:19
fleg
Já shift držet nemusím, stačí jen kliknout pravým myšítkem a hned mám v kontextovém menu "Otevřít v…
host 09.06.2006 09:48
host
U těch grafických souborů by bylo rychlejší provést asociaci hromadně v grafickém prohlížeči (než to…
host 09.06.2006 09:51
host
Není možná samovolná asociace souborů, WMP10 se samozřejmě dotáže při instalaci na asociaci souborů,…
Fuente 09.06.2006 12:33
Fuente
Je to deset minut, co jsem dvou PC instaloval (upgrade) VMP 9. Na asociace se to samozřejmě ptá, ale…
StanB 09.06.2006 13:03
StanB
S WMP9 a jeho upgrady mám bohaté zkušenosti. Hovořil jsem o WMP10, který mě dost příjemně překvapil.
Fuente 09.06.2006 13:21
Fuente
dík za odpovědi, já si taky myslím že to je rukama :-D . poslední
cody 10.06.2006 11:16
cody

pravdepodobne sa jedna bud o samovolnu asociaciu (ms vsak ano) alebo o zasah uzivatela. pri otvarani napr pdf suboru treba kliknut pravou mysou podrzat shift zaroven vybrat otvorim cim vybrat prislusny soft (predpokladam ze acrobat) a zaciarknut pouzivat na otvaranie tento program.

U těch grafických souborů by bylo rychlejší provést asociaci hromadně v grafickém prohlížeči (než to dělat jednotlivě). Nevím jaký používá, já mohu doporučit IrfanView. V menu Volby -> Vlastnosti -> záložka Přípony -> tlačítko Pouze obrázky -> potvrdit OK.

Je to deset minut, co jsem dvou PC instaloval (upgrade) VMP 9. Na asociace se to samozřejmě ptá, ale rozhodně NENABÍZÍ možnost zaškrtnout pdf, gif a pod. Už jsem se setkal s případem, že uživatelka otevírala exe_presentaci ve Wordu (jak byla zvyklá)::), potom už stačí zaškrtnout "vždy otevírat programy tohohle typu" a ... je vymalováno. Já myslím, že v tomhle případě došlo k podobné uživatelské zhovadilosti. Nápravu je ovšem zapotřebí udělat ručně.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru