Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem herní program - nějaký profesionálnější program na vytváření her

Neviem čo ti mám na to napísať.... Neviem či si robíš srandu alebo to myslíš vážne. V každom prípade mi príde, že asi nerobíš s PC / alebo si zaspal trošku viac dobu. Predpokladám, že ani nevieš - že najväčší trh hier má podchytený Microsoft (PC, XBOX), viď hry Battlefield 3, alebo exkluzivita COD pre XBOX a neviem čo ešte, všetko robené pre Windows a XBOX. (to či už boli nejaké hry robené v XNA (neviem), ale viem že nejaké INDIE Games sú robené v XNA - ešte raz píšem, neviem - neorientujem sa v tejto oblasti)

XBOX je produkt Microsoftu, hry môžeš vytvoriť ako na PC s Windowsom rovnako aj na XBOX, stačí ti Xbox Live Gold účet, o XNA čítaj http://en.wikipedia.org/wiki/Microsoft_XNA
Ja klasické hry nevytváram, mal som obdobie to skúsiť a aj som niečo skúšal ešte bolo XNA 2 alebo 3? Už si nepamätám, ja som orientovaný pre ASP.MVC (sem tam robím hry v HTML 5 (canvas, JS)). Je rozdiel robiť hru v prázdnom C++ a robiť hru cez všetko pripravené v XNA, preto keď nevieš nepíš radšej hlúposti a poraď chlapcovi ako na Linuxe robiť hry :-).

Ak si dobre pozrieš stránku http://www.mono-project.com a do googla napíšeš xna mono nájdeš viac informácií pre portovanie hier pre Linux a MacOS (OSX). (neviem, neskúšal som to, neorientujem sa v tejto oblasti).

Napríklad cez mono-project vieš vyrábať hry pre iOS (ak nevieš čo to je tak iPhone, iPad, iPod) cez C# alebo Visual Basic. Bohužiaľ MS má najstabilnejší frameworky, ktorý pokrýva skoro všetky oblasti. managed code má veľký potenciál.

To isté sa snaží ADOBE FLEX.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny