Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem herní program - nějaký profesionálnější program na vytváření her

Súhlasím, ale portovanie je dnes veľmi dôležité viď PC -> XBOX a PlayStation. Sony má úplne odlišný systém, kdežto XBOX (myslím si) obsahuje nejaký okresaný Windows XP, len hru musia optimalizovať pre iný hardware a ovládanie.

Urobiť len tak hru pre Xbox a PC na čistom C++? To je na hlavu, to musí byť iná hlava /a možno je/. Pre chalana by som doporučil určite XNA (vytvorí hru pre PC a XBOX, dokonca sú tam aj nejaké emulátori čo je super), môže v tom ešte vytvárať hry pre Windows Phone. Cez mono-project aj pre Android (to som zabudol napísať).

Nebudem sa zastávať MS, firma zaspala dobu, sú v nej viac obchodníci ako ľudia zapálený robiť skvelé produkty (viď Apple). Ale dev veci majú oveľa lepšie, bohužiaľ.

@MM: ináč na Amazone bol vraj cez vianoce najpredávanejší telefón s Windows Phone. Hral som sa s ním a konečne niekto prišiel s niečim iným ako Apple. Android je kópia iOS a Microsoft nás prežije, to mi ver. Len mám pocit, že Linux už končí svoj život u klasických desktopoch.

@REDSNAKE: Myslím si, že JAVA zaspala trošku... Microsoft jej najlepšie veci ukradol a vylepšil a vložil do .NET Frameworku. V Jave stále chýba podpora LINQ, LAMBDA a iných vecí, nehovoriac - že Java má na každý scenár 30 možností a potom je problém vybrať jednu, lebo každá má niečo iné (toto MS nemá). Java je kvalitná, ale ako píšem stagnuje a jej ľudia sú dnes veľmi potrebný (lebo ich je veeeľmi málo).

A budúcnosť vypadá trošku inak viď Cloudy a mobilné zariadenia ... ale to je už iná debata.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny