Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nový virus? (prý o něm 8. 1. 2012 napsal zpravodajský server MSNBC)

To, ale pleties dokopy dve veci. Testovania na zaklade virusovej databaze, tam by som logicky povedal, ze velke firmy maju navrch pred malymi. Eset spolupracuje so vsetkymi velkymi AV firmame a vymienaju si navzajom vzorky virov, takze databazy by mali mat vsetky cca rovnake, otazka rychlosti aktualizacie by mala byt irelevantna, kedze maju rovnake databazy tak aj nasadenie novych vzoriek by casovo malo byt cca rovnake. To co firmy rozdeluje je vlastny vyskum a detekcia novych virov, tam maju navrch opat vacsie firmy ako je napriklad Eset, pretoze len oni si mozu dovolit zaplatit cele oddelenia, ktore sa cele dni nevenuju nicomu inemu len detekcii a nachadzaniu novych virov.
Posledma vec je heuristika, tam bol kedysi Eset dlhodobo na spici, je pravda, ze ich ostatni dobehli az predbehli, ale rozdiely su radovo v percentach (napriklad Avira 56% uspesnost, Eset 54% s ovela mensim poctom falosnych detekcii).
Relevantny test o tom ako rychlo po objaveni virusu ho maju jednotlive antiviry v databazah bohuzial neexistuje, takze vsetko su len akesi tvrdenia niekoho niekde.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny