Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno OT: čemu vadí jméno neubytované osoby na schránce?

Jsi vlastník bytu? Tedy máte Společenství vlastníků a v každým vchodě (pokud máte více vchodů) je jeden člen představenstva. Alespoň tak to je u nás. Tento člen, u vás ta bába, má řešit vaše problémy ohledně domu, nikoliv však bytu. Schránka náleží k bytu, je tvoje a jí je po tom hovno. Má řešit zatíkající střechu, bordel na chodbě, rozbitý vchodový dveře atd. S byty řeší akorát tak vyúčtování společných poplatků, tedy odečet vody, společnou elektriku, platbu za úklid společných prostor... a pak věci opět společný, tedy souhlas s výstavbou čehokoliv okolo domu (dětský hřiště...), může vás pozvat na společnou schůzi, pokud tak na to nemáte nástěnku a takový kraviny.
Ale do schránky a počtu osob jí nic není. Nahlášený osoby v bytě jsou tvoje věc, ty za ně platíš odpady a vodu, tebe bude pokutovat městský úřad, pokud by tak chtěl učinit. Jméno na schránce, na zvonku - opět tvoje věc, s tebou to budou příslušný úřady řešit.
Že má ráda babka pořádek, tak ať si ho dělá, ale ve svých věcech. Jak píšou ostatní, ať ti ukáže příslušný paragrafy a pokud jo, tak ať v nich najde to, že je to i její starost a že ho má řešit.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny