Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno OT: čemu vadí jméno neubytované osoby na schránce?

Omlouvám se za OT, ale zvykl jsem si zde najít řešení téměř jakýhokoliv problému.

Jedná se o to, že nějaká ženská z bytového družstva či jak se to nazývá (Společenství vlastníků - osoba pověřená pro náš vchod) do mě prudí kvůli jménu přítulky na schránce. Na vánoce mi něco objednávala a aby se stím nemusela tahat, nechala si to poslat ke mně (dojíždí cca 100km). Zjišťovala, zda tu bydlí, jak často jezdí - pochopil bych že např. kvůli odpadům, ale jasně jsem řekl, že zde nebydlí a tím pokládám věc za uzavřenou. Ovšem ona trvá na tom, ať sundám jméno ze schránky. Není problém jméno sundat, ale nechápu co jí je do toho - přece zákonná povinnost o nahlášení nového spolubydlícího je přeci na mě a pokud řeknu že "NE, NEBYDLÍ" tak by to měla respektovat a neprudit ne? A že vyzvídá podrobnosti mi taky vadí. Přece si nebudu hlásit bydliště na poště, když si tam nechám poslat poštu.
Navíc stou babou mám už pár nepříjemných zkušeností (sledování, drby, prudy při úklidu)- i tak se snažím řešit vše asertivně.

Tuší prosím někdo, jak tuto věc uzavřít bez zbytečných keců s tou ženskou?

Díky moc za rady.

(kdyžtak to šoupnu do kutilský, jestli to tu bude moc překážet, ale mám pocit, že zde je to navštěvovnější)

Edit: v domovním řádě jsem o této situaci nenašel nic krom toho, že "vlastník je povinen hlásit nové spolubydlící", což se mě netýká, protože zde nebydlí (zatím, jen víkendy a to ne všechny).

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny