Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno takovej problém s bootem sem ještě neměl a nevím jak z něj

koukni do nápovědy k AcronisckuDiskDirector

Práce s disky s velikostí sektorů 4 kB
Od ledna 2011 se mění standardní velikost sektou (jednotky ukládaných informací) na nově vyrobených discích z 512 bajtů na 4 kB (4096 bajtů).
Nejnovější operační systémy včetně Windows 7 a Windows Vista již podporují novou velikost sektorů. U systémů Windows XP je však třeba provést několik kroků navíc k zajištění přístupu ke svazkům na takových discích.
Při tvorbě svazků na disku s velikostí sektorů 4 kB, na které plánujete přistupovat z Windows XP, postupujte podle těchto pokynů:
 Pokud je kromě Windows XP nainstalován i systém Windows 7 nebo Windows Vista, vyberte rozvržení disku podle jednoho z těchto operačních systémů – viz téma Rozvržení disku

(Jestliže spouštíte aplikaci Acronis Disk Director v jednom z těchto operačních systémů, příslušné rozvržení disku je již ve výchozím nastavení zvoleno.)
 V opačné případě svazky vytvořte spuštěním aplikace Acronis Disk Director ze zaváděcího média – viz téma Práce se zaváděcím médiem (str. 54).
S takto vytvořenými svazky můžete provádět další operace (včetně změny velikosti) na jakémkoliv rozvržení disku.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny