Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Evidence / správa licencí Microsoft

O nicom takom neviem, MS nikdy nic odo mna a mojich zakaznikov nepozadoval a keby to skusil poslem ho do prdele nech si otravuju niekoho ineho. Na taketo otravovanie som dost alergicky.
Pripustam, ze ti ich siahodlbe licencne ujednania som nikdy snad necital cele (mozno raz v zivote), mam dost problemov vyznat sa v licencnych programoch, ktore ponukaju lebo kazdy rok-dva vymyslia nieco nove.
Sw skusim zistit u zakaznikov co maju ISO, ci im auditori nieco nenanucovali.
Edit: Dodam mozno jednu dolezitu vec, ono je o tom, ci si clovek/firma uvedomuje svoje prava a povinnosti a necha si skakat po hlave. MS teoreticky moze pozadovat nejake taketo dokumenty, ale ja ako zakaznik mu ich nemusim poskytnut. Co sa moze stat? Zablokuje mi MS pouzivanie legalne zakupeneho sw s tym, ze som porusil zmluvne podmienky? Ak ano je tu otazka pre pravnikov, ci je v poriadku so zakonmi, s ktorymi nemozu byt licencne podmienky v rozpore. Ak by MS hrotil svoje stanovisko takto v sumare pride akurat o zakaznika, ktory bud prejde na iny sw alebo si dany sw jednoducho ukradne. Navyse mu spravi negativnu reklamu minimalne v okoli.
Cize netvrdim, ze sa nemohol stat, ze niekto z MS nieco taketo nepozadoval, ale v ramci slusnosti ste ho mali poslat do pecka a este sa vyhrozit, ze ak sa to bude opakovat zariadite sa inak a oni pridu o biznis. Verim, ze MS by hodil spatecku a vycuval by tak rychlo ako prisiel.
Vlastne sa tesim ak by sa nahodou stalo, ze MS zacne s niecim takymto obtazovat mojich zakaznikov, to bude zase raz zabavna komunikacia.
Kedysi mi tiez tvrdili, ze nemozem byt MS partnerom bez certifikovaneho skolenia, ktore sa robi vtedy a vtedy tam a tam (samozrejme platene). A simsalabim...na ziadnom takomto platenom skoleni som nebol a partnerom som predsa. Princip je rovnaky, nezozrat im vsetko co sa vam pokusaju natlacit do hlavy.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny