Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Notebook nechce nastartovat windows - chyba HDD?

bios vyčte přes sběrnici jen název disku z epromky, a zobrazí ho. o disku toho moc víc neví - nevidí jak je rozdělený, jaký má souborový systém, ani jestli je čitelný.

Žádost nebylo možno provést z důvodu chyby zařízení I/O (0x8007045D)
předpokládám že jde o sata disk, a řadič je nastavený v nějakém lepším sata módu. u stolních pc jde vrátit v biosu na compatible ide. u jednoúčelového hw notebuků taková možnost nebývá, pak musí instalačka xp obsahovat sata driver pro instalaci xp.

One of the services DiskPart uses returned a failure.
instalačka win7 vytváří pomocný skrytý boot oddíl. buď díky tomuto oddílu navíc přestalo fungovat obnovení instalace vist jejich Recovery Managmentem. nebo nový master boot sektor z w7 zrušil odkaz na RM.
potřeboval bys instalační dvd s oem vistou, to bys normálně nainstaloval a použil svůj product key. ten mini-oddíl od w7 bych zrušil. chtělo by vidět celý disk jak je teď porozdělovaný, a nějakým partiton managerem pro správu disků v něm uklidit, nejspíš i už zbytečný oddíl s RM.
spoléhat na zabugovaný Recovery Managment že obnoví systém včetně sw balastu výrobce, a nemít místo toho vlastní image vytuněného (nebo vyčistěného) systému - to je dost neprozíravé.
pro příště: bitová kopie (možná až od w7), acronis true image, drive snapshot, easeus todo backup ...

nefunkční w7: bratr samoadmin asi přecenil své síly a nenaistaloval žádné ovladače (předpokládám kromě grafické karty). podle toho to "funguje".

takže vyčistit - a začít znovu. drivery.
ale aby mi nějaký blbec přeinstaloval notebůů - nedejbože i s daty (nerozděloval jsi disk, že ne?) - to bych ho asi vyhodil z okna.

edit: koukám že bratři v nás vyvolávají smíšené pocity.
na druhou stranu - je to jen shitový emachines.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny