Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem externí napájení notebooku

Povedal by som ze to tak jak chces nejde, ono to tu baterku velmi pravdepodobne vobec nepouzije aj keby si tam to napatie pripojil, ptz ak sa s nou nabijaci controller cez I2C nedohodol ze co je to zac tak to vobec nezapne z nej odber.

Vseobecne by malo byt mozne zapojit 12V normalne do konektoru nabijacky, ale zavisi to od konkretneho NB ze jak ma riesene DC menice. Skusit to mozes. Pripadne da sa zbastlit aj menic 12V->19V, malo by stacit nejaky na 3-4A (zavisi od NB), urcite na to budu aj nejake stavebnice v conrade apod. Ked uz chces bastlit. pride mi to jednoduchsie ako cpat to namiesto baterky. V kazdom pripade ked chces mozes skusit aj zapojit 12V namiesto baterky notebooku, baterka ma 2kontakty napajanie (niekedy zdvojene, zvycajne krajne alebo vidiet to na plosaku NB - tie s sirokymi vodivymi cestami su napajacie kontakty) a zmeras si na baterke kde je + a - a zapojis to. Dalsie kontakty baterky (zvycajne nejake stredne apod) su komunikacne tam nemas co zapojit a ani tam nic nezapajaj lebo to odpalis (I2C je len 5V) t.j. ked sa NB bez komunikacie s baterkou nezapne, tak mas smolu.

P.S. ked si kupis setrny netbook tak su dnes uz aj netbooky s vydrzou aj 8hodin na ich vlastnu baterku. Ale neviem naco ten notebook potrebujes, tie netbooky s velkou vydrzou nie su moc vykonne (nejaky 1jadrovy atom N270 na 1,6GHz apod)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny