Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem problem s biosom

ahojte, potrebovala by som poradit. chystame sa preinst. win xp na win7. no potrebovala som v biose zapnut usb legacy/keyboard support aby mi to slo bootovat, win sa zacal spustat este XP a spytalo sa ma ci chcem spustit normaly safe mode a tie ostatne ponuky. dala som normaly enter a slo. ale po 10min. tohto nastavania sa nemozem dostat ani do biosu (doteraz cez del) no skusala som F1, kombinacie tlacidiel vsetky co poznam, nepomaha nic, ked mi po niekolkych tvrdych restartoch nabehne ponuka s tym ci ma win spustit normalne ale v nudzovom rezime tlacidla mi uz nefunguju a musim pockat kym ten cas odrata. neviete mi poradit ako sa mam tedaa do toho biosu dostat, pretoze ak to dobre chapem mne vobec pc nereaguje aspon pri starte pc na stlacanie ziadnej klavasnice, potom ako sa spusti win to fachci normalne. ak by niekto vedel tak dakujem :)

Předmět Autor Datum
Takže vstup do BIOSu přes del fungoval do doby, než počítač pochopil, že si na něj místo Windows XP…
karel 22.01.2012 15:36
karel
ako v podstate ano, na nete sme nasli navod na bootovanie z usb, na usb mame win7, cele sme to sprav…
lenna22 22.01.2012 15:45
lenna22
Ovšem to, co jsi v BIOSu zapnula, nemá s bootováním nic společného. Ta volba povoluje/zakazuje použi…
Wikan 22.01.2012 15:48
Wikan
dala som enable, co je umoznist/ povolitm, lebo chvilu to islo. ale ako sa mam teraz dostat do biosu…
lenna22 22.01.2012 15:52
lenna22
A ptáš se teda na co? Do BIOSu se leze skrz "del", na tak nízké úrovni to sežere i USB klávesnici. C…
mif 22.01.2012 15:43
mif
Milá lenna22, zanechaj akékoľvek dalšie pokusy niečo preinstalovať. Neschopnosť základnej orientáci…
Joseph 22.01.2012 15:43
Joseph
vidim to tiez tak :) ale windows som preinstalovala uz niekolko krat a zatial som s tym nemala nejak…
lenna22 22.01.2012 15:50
lenna22
usb legacy/keyboard support toto si zrejme šikovne vypla, preto Ti teraz nejde klávesnica. Snáď by p…
pme 22.01.2012 15:55
pme
Nikoliv. Do BIOSu se dostaneš z USB klávesky i s disablovaným supportem. Pro další práci (instalaci)…
mif 22.01.2012 15:58
mif
Do BIOSu sa ide dostat VZDY, aj ked je USB legacy support vypnuty. Je to snad logicke inac by s neda…
MM.. 22.01.2012 15:58
MM..
Do BIOS-u sa lezie jedine stlačením správnej klávesy /kombináciou kláves/, v správny čas, v správnom…
Joseph 22.01.2012 16:04
Joseph
PŘIPOJ KLÁVASNICI S PS2 - pochopila jsi to konečně a máš po problémech...
kukkis 22.01.2012 21:10
kukkis
Ale ona už PS/2 klávesnici připojovala. Tady míchá dva různé problémy: instalaci Win7 z USB - v BIOS… poslední
nononot 22.01.2012 21:49
nononot
Ked sa nejde dostat ani do BIOSu tak mas zrejme odpalene USB alebo aj PS2 (ich napajanie je spolocne…
MM.. 22.01.2012 15:56
MM..

ako v podstate ano, na nete sme nasli navod na bootovanie z usb, na usb mame win7, cele sme to spravili aby bolo bootovacie, isla som do biosu nech mi bootoje ako prve z usb, kedze je to strasi tym dosky taka moznost tam ani nebola, ale stretla som sa mesiac predtym osobne s problemom ked som formatovala HDD tak som mala potvrdit formatovanie no stlacala som enter dokolecka ale formatovanie nestalo a chyba bola ze som nemala zapnute usb legacy, tak ked som bola v biose a bolo to vypnute tak som to jednym smahom zapla aby to bolo funkcne. tlacidla fungovali ked som potrebovala potvrt start windowsu normalne no o 10 minut som uz nemohla do biosu ani len vojst a nieto este potvrdovat aby mi pc zapol normalne. a akurat som skusila tu radu s klavesnicou.tak vytiahla som usb klavesnicu zapojila PS/2 a neidem mi ani mys ani nic ine. ostalo len rest. pc natvrdo a opat ponuka start win normaly a samozrjeme to neide potvrdit. fakt netusim ako sa z toho kolecka vymotat

Milá lenna22, zanechaj akékoľvek dalšie pokusy niečo preinstalovať.

Neschopnosť základnej orientácie v prostredí, teda nepochopenie faktu, že voľba spôsobu spustenia Windows, je už beh Windows-u, značí chýbajúce, aj tie najzákladnejšie, vedomosti.

Zatiaľ to nie je pre teba. Zver to niekomu inému alebo začni štúdiom úplných základov.

vidim to tiez tak :) ale windows som preinstalovala uz niekolko krat a zatial som s tym nemala nejake problemy. no expert nie som to by som v zivote netvrdila. ale ak by mi nekto vedel poradit ako sa mam dostat do biosu ked mi to pred hodinou cez delete fungovalo a teraz nie ani pomocou inych klaves budem rada

Do BIOS-u sa lezie jedine stlačením správnej klávesy /kombináciou kláves/, v správny čas, v správnom mode činnosti. Napr. nie je možné vojsť do BIOS-u ak PC nebol vypnutý ale "uspaný" /hybernate" .

Ak nevieš co a ako, odpojí sa napájanie od energie, ešte raz, odpojí sa napájanie od energie .... napr vytiahnutím sieťového kabelu, odpojenie baterie ak ide o notebook, teda vypnutie, nie stlačením tlačidla Power, skutočné vypnutie.

Následne sa to zapne a stlačí správna klávesa /kombináciou kláves/, v správny čas.

Ak to skutočne nereaguje, vynúti sa chyba, napr. odpojením hard disku a po prebehnutí POST testov, nabehne chybové hlásenie a ponuka napraviť ju znovunastavením volieb v BIOS-e ...

Jednoduché.

Ale ona už PS/2 klávesnici připojovala.
Tady míchá dva různé problémy: instalaci Win7 z USB - v BIOSu neměla nabídku bootování z USB ( ta se někdy v BIOSu zobrazuje jen při zasunutém USB sticku ) a jiný problém je, že to chtěla řešit přepnutím Legacy USB.
( Pro tazatelku: Mimochodem, pokud se jednou leze do BIOSu přes DEL, tak se to po restartu nemění a nemá cenu zkoušet jiné klávesy. PS/2 klávesnice se zapojuje do VYPNUTÉHO počítače, u USB je to jedno. Do BIOSu se dostaneš jen hned po zapnutí PC..jakmile se objeví nabídka na spuštění Windows, už je pozdě )

Ked sa nejde dostat ani do BIOSu tak mas zrejme odpalene USB alebo aj PS2 (ich napajanie je spolocne) napajanie na zakl.doske, ptz pokusmi strkat veci do USB (stavim sa ze do smejdovych prednych USB konektorov) bol skratovany USB konektor apod.
Mozes robit a) uplne to vypnut z 230V na minutu, ked nepomoze tak b) skusit clear CMOS a c) preistotu odpojit kablik pre predne USB od zakl.dosky. Samozrejme to Del (alebo F2) treba mackat v spravnom okamziku, idealne mackat opakovane potom ako preblikli LED diody na klavesnici. Ked nepomoze alebo ked LED diody na klavesnici po zpnuti PC vobec nepreblikuju tak je v haji zakl.doska.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru