Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Právní poradna

Ahoj lidi,
vím že to sem úplně nepatří ale ptám se Vás hlavně pro to, že je mezi Vámi spousta šikovných IT kteří dokáží vygooglovat kdeco.
Mám jeden rodinný problém:
Sestra pracuje v non-stop herně, 12-24hodinové směny bez možnosti přestávky. Udělala nějakou peněžitou škodu (nehlídala si kasírtašku) a někdo z ní odcizil přes 15tis. Policie z důvodu nedostupnosti důkazního materiálu s tím nemůže nic udělat - takže se škoda přičetla jí a musí ji zaplatit. Prosím ponechte si poznámky o tom že to třeba ukradla.. :)
Vzhledem k tomu, že se schyluje k ukončení prac. poměru výše jmenované, by moje osoba docela ráda "zatopila" provozovateli té herny, který i přes tak dlouhé pracovní doby a celkem slušný obrat ve videoherních terminálech není schopen vyplácet ani korunu navíc, o nízkém platě a neplacených přesčasech ani nemluvě.
Daný provozovatel má sice na dveřích cedulku "hlídáno kamerovým systémem", ale všichni kdo tam chodíme víme, že ty sranda kamery jsou jen atrapy a nic hlídáno není.

Můj dotaz tedy zní:
Dá se vyhledat příslušný zákon který přikazuje provozovateli videoherních terminálů mít takový kamerový systém funkční?
A má smysl udat na pracovní úřad podmínky pod kterými daní zaměstnanci pracují? Jako nemožnost přestávky (otázka je legitimnost 24h směny vůbec).

Ano, chci pomstu. Ale ne jen kvůli mé sestře ale i kvůli tomu že v dnešní době tihle "podnikatelé" jen dřou lidi z kůže pod domněním, že se jim nic nemůže stát. Ať si také užijí ..

Děkuji

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny