Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dotazy k notebookům - jaký?

Vynechal bych to "velice". Je to dobré, když to funguje, jak má. Z teoretického úhlu pohledu to šetří baterku při malých nárocích a poskytne dostatečný výkon když je potřeba.

Zápor první- musím používat speciální lenovo ovladače kombinované pro Intel i AMD grafiku, které se starají o to automatické přepínání a ty jsou samozřejmě dostatečně zastaralé. Když nainstaluju normální ovladače ze stránek výrobce grafického čipu, tak nebude notebook přepínat na Intel GMA a bude tak mít větší spotřebu.

Zápor druhý- přepínání proběhne ve chvíli, kdy je Intel grafika hodně zatížená. Hezká představa, ovšem v praxi se občas stane, že převážně u OpenGL aplikací neproběhne prohození grafik, software nevyhodnotí 100% zatíženou grafiku v procesoru jako dostatečně zatíženou aby bylo potřeba přepínat. Zatím se mi to stalo dvakrát, většinou stačí spustit program znovu a funguje plynule.

Zápor třetí- pokud si nainstaluju do notebooku linux, bude rychle vybíjet baterku. Automaticky použije AMD Radeon a na Intel se nebude v klidovém stavu přepínat, zatím není cesta, jak ho k tomu donutit.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny