Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
ahoj, nechci zakládat nové téma - když si na nějakém lepším obchodě koupím pc po součástkách - jsou… nový
sfsafaf 31.01.2012 08:47
sfsafaf
většina prodejců to složi a odzkouší. osobně bych doporočil alfu.cz. Cena za složení a odzkoušení je… nový
Boeing 31.01.2012 08:53
Boeing
Ked uz si si raz ten Windows kupil, tak je Tvoj a mozes si ho nainstalovat, vacsinou na jeden pocita… nový
vavrapeter 31.01.2012 09:20
vavrapeter
Tohle platí v případě krabicové verze, nikoliv však u OEM. OEM je svázáno s hardwarem a nelze to pře… poslední
Prasak 31.01.2012 09:51
Prasak
Ceny za složení PC jsou různé, některé firmy, jako třeba Czechcomputer ti složí PC zdarma, u jiných… nový
nononot 31.01.2012 09:24
nononot

ahoj, nechci zakládat nové téma - když si na nějakém lepším obchodě koupím pc po součástkách - jsou schopni mi to "složit" a pak až poslat domů, či složit doma? (samozřejmě že za nějakou cenu, zajíma mne jakou)

a pak taky - když jsem si kupoval nový pc (tedy spíš kamarád mi jej daroval) musel jsem si koupit zvlášť windows 7 home premium, mohl bych je použít na nový pc? jak bych "Deaktivoval" ty windowsy na pc starém?

Děkuji

většina prodejců to složi a odzkouší. osobně bych doporočil alfu.cz. Cena za složení a odzkoušení je tuším bez mála 900,-.

pokud ti kamarád daruje pc i s licenčním štítkem, windows budeš mít legáleně - musí souhlasit verze s licenčním štítkem. Pokud bys chtěl nový systém, tak samozřejmě koupit.

Ked uz si si raz ten Windows kupil, tak je Tvoj a mozes si ho nainstalovat, vacsinou na jeden pocitac, takze staci ten Win zo stareho vymazat a nainstalovat si ho na iny pocitac. Potom bude vsetko legalne. Iba ide o to, ze ak je to 32bit, tak dokaze detekovat iba 4GB pamate, takze viac je zbytocne do pocitaca kupovat.

Tohle platí v případě krabicové verze, nikoliv však u OEM. OEM je svázáno s hardwarem a nelze to přenášet na další počítač.
Ne že by to nešlo, oblbnout hotline MS se dá (že třeba shořela deska), ale není to legální, i když se to tak bude tvářit. Ale to už je věcí každýho uživatele.

Ceny za složení PC jsou různé, některé firmy, jako třeba Czechcomputer ti složí PC zdarma, u jiných zaplatíš třeba 900 kč. Pro laika je asi lepší nechat si PC složit u firmy, která PC i otestuje a nainstaluje případně Windows. Je ale pravda, že jsme objednávali kamarádovi složené PC- to přišlo i se zkušebním protokolem, že je v pořádku, ale po zapnutí neproběhl ani POST a neblikla ani klávesnice, takže šel PC zpátky na reklamaci, která trvala měsíc ( možná to bylo tím, že to bylo okolo vánoc a tak byl "montážník" v presu...)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru