Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
jinak je jasný, že crackovat a keygenovat budu určitě :) no uvidim, možná zůstanu u AVG...sice ho je…
8laci8 31.01.2012 13:48
8laci8
stale plati moja rada ze ziadny, najlepsi antivsetko je vlastny mozog.
hoppus 31.01.2012 14:13
hoppus
Dejme tomu, ze vlezeš na stránku kde bude kód, který zneužije chybu v Adobe Flash playeru, které je…
Maciii 01.02.2012 11:24
Maciii
a teď si to dáme z druhé strany: používám browser, který si kód spustí v sandboxu a hlavně drze filt…
kmochna 01.02.2012 11:48
kmochna
kmochno kmochno, to snad nemyslis vazne. Jak muzes chtit po obycejnym uzivateli takovyto veci? To ni…
Radek 03.02.2012 13:41
Radek
není to pravda radku. je výhodnější se naučit "systém" ne nějakou aplikaci. a dokonce to není složit… nový
kmochna 03.02.2012 17:14
kmochna
Nějaký člověk, co neumí odstřelit závadný proces například rozumí tomu, o čem vy nemáte ani páru poslední
sfsafaf 03.02.2012 17:14
sfsafaf

Dejme tomu, ze vlezeš na stránku kde bude kód, který zneužije chybu v Adobe Flash playeru, které je čerstvá a Adobe na ni ještě nevydal záplatu a spustí se Ti na PC breberka. Jak to souvisí s mozkem? Pokud bych se teda spoléhal jen na mozek, tak odpojím PC od Internetu a jsem v pohodě? Samozřejmě ten antivir samotný Tě nespasí, ale často zalepí díry třetích produktů (OS, browsery, Acrobar Reader apod.) o něco rychleji než výrobci (jak kdo a jak kdy). Každopádně je vhodné kombinovat nějaký komplexní produkt alá Internet Security, Smart Security, které mají i třeba ochrany registrů atd. Jasně můžu si udělat účet který nebude mít žádná práva a dostanu se téměř do stejného bodu jako když nebudu PC používat - tohle prostě uživatelé obecně nechtějí. Zdarma jsou dnes v podstatě pouze samotné antiviry, komplexnější produkty už stojí nějakou tu kačku. POkud na PC nemáš nic zásadního (účetnictví, důležité data jako video, fotky, homebakning, certifikáty) tak asi stačí nějaký free antivir (Avira, AVG, Avast, MS Security Essentials). Pokud tam je něco cenějšího, tak nejprodávanější v ČR je ESET Smart Security, Kaspersky Internet Security, Norton Internet Security, AVG Internet Security víceméně v pořadí v jakém to píši. Ano, prodáváme antiviry (jsme jeden z největších prodejců v ČR) a kdo nechce tak si antivir nekoupí nebo si ho ukradne (to zaléží na každém). Denně však odvirováváme několik PC, takže tvrzení, že viry neexistují nebo že stačí selský rozum pravdívé zkrátka není. Mac (technik na www.AntiviroveCentrum.cz)

a teď si to dáme z druhé strany:
používám browser, který si kód spustí v sandboxu a hlavně drze filtruje i věcičky ve flashi. pravda, i když af používá mandatory labels, čili má možnost využít přirozenou ochranu systému, ne vždy se tak děje. a průserů flashe je víc než dost.

teď k tomu mozku:
sám uvádíš, že je například hrozba, která nemá udělanou detekci anivirem. jak teda ubráníš svoji stanici? mozkem.
- podíváš se do procesů
- podíváš se do stacku podezřelého procesu
- zavěsíš se za něj
- pokud je chráněn jiným sviňákem- dáš jim suspend a sejmeš je oba
tohle za mě žádné udělátko neudělá
kdysi před lety jsem si postupně instaloval asi 10 av a udělal na nich akci : chyba uživatele. řvali na mě, že je tam vir všechny, dal jsem tam pěkného sviňáčka. ani jeden ho nedokázal definitivně odstranit.

vy tam řešíte prostě následek, nikoliv příčinu- na to je hlava potřeba. při rozumném používání pc, se takové věci nestanou.

kmochno kmochno, to snad nemyslis vazne. Jak muzes chtit po obycejnym uzivateli takovyto veci? To nikoho nezajima a nikdo z nich se to ucit nebude. Takze oni nikdy nemuzou resit pricinu, ale temer vzdy nasledek. A nema to nic spolecny s tim, ze neumi pouzivat mozek. Tohle je uz vicemene odbornejsi prace a je to jako bys chtel po ridici, aby si umel diagnostikovat zavadu treba v ridici jednotce nebo na zhavicich svickach. Uz se fakt proberte a prestante srovnavat obycejny lidi (uzivatele - ridice) s lidma, co maji stourani se v procesech nebo v OS i jinde, jako konicka.

teď k tomu mozku:
sám uvádíš, že je například hrozba, která nemá udělanou detekci anivirem. jak teda ubráníš svoji stanici? mozkem.
- podíváš se do procesů
- podíváš se do stacku podezřelého procesu
- zavěsíš se za něj
- pokud je chráněn jiným sviňákem- dáš jim suspend a sejmeš je oba
tohle za mě žádné udělátko neudělá

vy tam řešíte prostě následek, nikoliv příčinu- na to je hlava potřeba. při rozumném používání pc, se takové věci nestanou.

Zpět do poradny Nahoru