Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Delphi - BDE - vytvorenie novej databázi

V BDE je databází adresář. Ten vytvoř třeba přes CreateDir. Tabulky dovnitř vyrobíš velice jednoduše. Do TTable umístěné na formu nebo na TDataModule vytvoř všechny pole a tabukla včetně všech indexů (které taky nacpi do TTable) vytvoříš pak Jméno-tabulky.CreateTable.

//Edit: Před jméno-tabulky.CreateTable je vhodné dát jméno-tabulky.TableLevel := 7; aby byla opravdu ve tvaru Paradox 7 (tím obejdeš, že tohle má být nastaveno v BDE Adminu).

//Edit2: Jestli chceš, a jestli chtějí ostatní, mohu někam vystavit zdroják mého objektu, který obsahuje spousty užitečných rutin pro práci s BDE (např. kopírování tabulek, struktur, vytvoření pracovní tabulky v adresáři TEMP atd). Na začátku obsahuje otestování, jestli je BDE nainstalováno, jestli je správné verze, jestli to jiný program nezablokoval. Dál vytvoří objekt TDatabase, ktetý když najde databázi založenou BDE Adminem tak se k ní připojí jinak si vytvoří dočasnou, kterou po sobě na konci uklidí (data pochopitelně nesmaže), nastaví Sessions a nastaví Paradox na práci s češtinou. Je to sice součástí dalšího systému podprogramů, nepůjde to rovnou přeložit (budou chybět pomocné rutiny) ale pro inspiraci (nebo když si to někdo upraví) a použití různých rutin (ty by měly fungovat jak jsou) to poslouží skvěle. Ale vystavit to můžu až v noci, až to pořádně okomentuju.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny