Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem HTML 5 začáteční - jednoduchá prezentace

Abych pravdu řekl, vůbec netuším, co máš na mysli tím HTML 5. To je přeci specifikace jak co používat, plus nějaké věci navíc oproti předchozímu (HTML 4), ale třeba tag <table> je úplně stejný v HTML 3 i 5.
A také záleží na tom, jestli ony přidané věci podporují prohlížeče. Pokud ne, je to úplně fuk a dokonce bych řekl, že je lepší, udělat to tak, aby vše fungovalo, viz
http://krata.bubakov.net/www/pokusy/input-date/
Input type date je nový v HTML 5, avšak prohlížeče, kromě Opery jej ignorují. K čemu je to dobré (ten imput je šikovný, ale ta ignorace) netuším.
Pro mobily není optimalizovaný jazyk HTML v páté verzi, ale nějaké konkrétní stránky. Když je autor udělá tak, že se budou načítat 20 vteřin na stolním a minutu na mobilu, protože tam bude 5 MB grafiky, 100 javascriptů etc., nebo když udělá šířky "natvrdo" v pixelech a musí se vodorovně posouvat (místo aby byly šířky v procentech) tak mu nepomůže ani HTML 9.
A pro to všechno, se dělávají mobilní verze webů, kde nebývá téměř žádná grafika, šířky jsou v procentech (pokud vůbec jsou jsou) a vše se načte rychle.
Sranda je, že na ty mobilní verze často chodím i ze stolního. Třeba na http://m.idnes.cz a neotravuje mě ta jejich reklama, kterou udělali i na pozadí normálního webu a bojíš se kliknout myší etc... :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny