Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jak poznám funkční chlazení u notebooku?

Ave,

asi jsem si zkurvil chlazení na booku čištěním od prachu. Booka jsem čistil stokrát, ale až tu jsem se nedávno dočetl, že je potřeba přidržet větráček, což jsem nikdy nedělal a teď se mi to vymstilo. Tento book dostal po HW stránce už pár samodomo hokus-pokusů (nová klávesnice, demontáž, důkladné vyfoukání, nějaký nevylovitelný bordel v toučpadu) a díky tomu pravděpodobně nemám šanci na záruční opravu, ačkoliv má ještě rok záruky. Co se dá dělat, zkušenosti jsou někdy drahé :)
Problém je, že notebook občas vystřelí na vysokou teplotu (speedfan), aniž bych ho nějak extrémně zatěžoval (video, víc tabů) a poté se killne. V notebooku to sice hučí, ovšem vzhledem k HW bych očekával, že vydrží víc. Zkoušel jsem online CoD, a při tom to vždy padne. Dokonce padne i při FB-pokeru. Dokonce silně hučí, ikdyž jede jen winamp, ajsko, thunderbird (noční režim).

Standardní teploty při běžném použití se pohybují kolem 60 - 70°C
Notebook je čerstvě vyfoukán od prachu.

Otázky:
1. Jak poznám funkční chlazení? (book hučí, ale žádný "průvan" z chlazení necítím).
2. Jak opravit (výše nákladů?) příp. pokusit se o záruční opravu? (klávesnice moc dobře nesedí, ač je to snad origoš)

Dodám, že notebook je po sw stránce vyladěn - msconfig, žádné neznámé procesy, okleštěn sw bordel od HP.

HP probook 4520s - Intel Core i5 480M, 15.6" LED 1366x768, RAM 4GB DDR3, AMD Radeon HD6370 1GB, HDD 320GB 7200 otáček, DVD, WiFi, Bluetooth, webkamera, čtečka otisku prstů, HDMI, Windows 7 Professional

Díky za Váš čas.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny