Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Očista Windows 7

a čemu to vadí? Chceš mi tvrdit, že těch pár bajtů v RAM navíc zrychlí nebo zpomalí PC? Registry jsou databáze, jsou vytvořeny k tomu, aby obsahovaly data (a ony dokonce obsahují i velká binární data)..

Tyhle registry-zkazky tu zůstávají od dob Win95/98, kdy to ještě nějaký smysl mělo, protože Windows nebyly systém, ale nadstavba DOSu a počítače měly třeba jen 8MB RAM. Ale od dob, kdy mají Windows k dispozici více než 256MB RAM, už jakékoli násilné úpravy registrů jsou naprosto zbytečné a kontraproduktivní.

Z mého pohledu jsou čističe typický bloatware - nabízejí "funkce", které nabízely už staré Win95/98 - tj. průvodce vyčištěním disku, nástroj msconfig (zjednodušené ovládání programů a služeb spouštěných při startu) apod.

BTW největšího zrychlení se dosahuje defragmentací a hlavně pak povypínáním kravin, které se cpou do "po spuštění" (viz msconfig). Bohužel většina notorických "userů-čističů" zuřivě čistí, ale spuštěných kravin typu winamp-agent, různých toolbarů a spol. si vůbec nevšímají. A pak se strašně diví, jak se jejich PC zrychlí, když jim to povypínám. Bohužel většina z nich neumí instalovat programy (přičemž sami sebe chápou jako zkušené administrátory), takže za pár dní/týdnů tam ten brajgl mají nacpaný zpátky.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny