Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Tenký klient Ncomputing nStation

Tak už jsem dostal mailem odpověď, podle mýho je to klasickej vojeb. Vložím to sem přesně tak jak mi to přišlo:
1/2
Licencování při provozování Terminálů Office Station
Licencování provozování OS
Licencování je pro všechny Subjekty stejné (EDU, GOVT, FIRMY). Jen pro školství díky sníženým hladinám vychází výhodněji.


Pokud Host PC (server) - má licenci Windows XP Home edition - jestliže jde o spouštění plochy Windows XP Home mělo by tam být na každý terminálek licencován OS Windows XP Home. Neboť na Host PC běží virtualizovaně Windows XP Home. Pokud tam dáš Windows MC -záleží na tobě. Toto řešení dovolí max 10 terminálů neboť Windows XP Home umožní připojit pouze 10 stanic.

81901406 Windows XP Home CZ DOEM, COA/licence, jen k PC. (pokud půjdou terminály přes ATC) (EDU, GOVT, FIRMY).

Pokud host PC (server) - má licenci Windows XP Pro edition - jestliže jde o spouštění plochy Windows XP Pro mělo by tam být na každou stanici Windows XP Pro. Neboť na Host PC běží virtualizovaně Windows XP Pro. Výhodně a to pouze pro školy je možné zakoupit RDL (Remote Desktop Licence) - licence pro přístup ke vzdálené ploše. Toto řešení dovolí max. 10 terminálů neboť Windows XP Pro umožní připojit pouze 10 stanic.


81901412 Windows XP Pro CZ DOEM, COA/licence, jen k PC.
80983379 Win Pro Remote Dsktp Lic Czech MVL Device CAL. (EDU)
81012070 Win Pro Remote Dsktp Lic Czech MVL Device CAL. (GOVT) Tady je už výhodnější pro GOV nakoupit OEM Windows XP Pro (81901412)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny