Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem wampserver php mysql přihlašování

takže děkuji moc, to zřejmě odpovídá na všechny mé nejasnosti.

zjednodušeně řečeno, potřebuji toto:
uživatel zadá www.neco.cz, objeví se prázdná stránka na které bude jeden editbox a tlačítko ok. do editboxu zada cislo a z db se mu na strance vypise nejaky text. (v db je jedina tabulka která má sloupce CISLO a TEXT)

uživatel nikdy nic do db nepřidává ani nemění ale jen čte.

mě jen zmátlo, že v phpadminu na lokálním wampserveru je možnost přidávat nové uživatele a nastavovat oprávnění pro uživatelské účty ale v phpadminu na hostingu tato možnost vůbec není, je tam jen jeden uživatelský účet typu administrator a pak nějaký sekundární administrátor.


Obecně řečeno, je vlastně třeba /neboli jde/ se vždy připojit k db jako správce i ze skriptu který spustil anonymní uživatel.

A jen pro zajímavost, pokud budu někdy do budoucna chtít aby měl možnost některý uživatel přidávat do databáze, musím si udělat na serveru tabulku se seznamem oprávněných uživatelů, nechám uživatele se "přihláseit" a po kontrole v tabulce uživatelů, jestli uživatel je oprávněn tak mu zobrazím stránku, která mu umožní vkládat dat. oprávnění pro fyzický zápis do db bude mít,protože je vlastně ve skriptu přihlášený jako admin. chápu to dobře?

díky

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny