Předmět Autor Datum
ten první si koupí jen blázen. Starý OS, extrémně pomalý CPU, málo paměti RAM i malé úložiště. Ten…
touchwood 17.02.2012 08:42
touchwood
je, tacvude, nebyl bys tak hodny a nesepsal nejakou recenzi? Tablet je hracka, po ktere uz dlouho po…
Redsnake 17.02.2012 09:25
Redsnake
zkusím to telegraficky: - android zamrzá, ale to není problém HW, ale platformy a nainstalovaného S…
touchwood 17.02.2012 10:09
touchwood
diky za obsahlou recenzi, za ty prachy to vypada dobre, ocividne nema smysl nic vymyslet. Jeste jedn…
Redsnake 17.02.2012 10:42
Redsnake
kdybys chtěl rootovat, mám postup i ručně upravený inf soubor pro ADB. ;-)
touchwood 17.02.2012 11:17
touchwood
no, popravde cekam na vyplatu za rijen, takze az se neco zmeni zrejme neodolam a ozval bych se, dik poslední
Redsnake 17.02.2012 11:52
Redsnake

je, tacvude, nebyl bys tak hodny a nesepsal nejakou recenzi? Tablet je hracka, po ktere uz dlouho pokukuju a za ty prachy co je tento od alzy asi nema smysl vymyslet neco pres nejake cinske eshopy:)
zajimalo by me jak moc je konkretne tento co jsi na nej daval odkaz problemovy, ve smyslu zamrzani, chyb, pripadne cim vsim Te jeste stve.
Zda je problem tablet upravit, aby se dostal do droid marketu. Zda je mozna uzivatelsky rootnout tablet aby se nainstaloval vyssi droid.
No a co vydrz baterky? Lze vybity tablet zapnout a pouzivat pri pripojeni do site? Lze nabijet pres usb?prehravani filmu a serialu-funguje vlozeni titulku? Co hry? Internetovy prohlizec?sekaji se stranky pri nacitani a scrollovani? Flash asi nula bodov, co?

Sorry, ze jsem Te tak zasypal dotazama, ale vskutku me to zajima.. Kdyby sis nasel cas na odpoved aspon na par, budu rad:)

zkusím to telegraficky:

- android zamrzá, ale to není problém HW, ale platformy a nainstalovaného SW. Já jsem ve fázi, že po druhém restore FW na čistý a rootu+doinstalaci jen těch důležitých SW je to relativně OK - rychlostně postačující, mrznoucí jen za určitých okolností a baterka vydrží déle. Celkově v tomto ohledu už spokojenost

- chyby, vyjma nelogického GUI a celkově ovládání (opět globální problém) nejsou. Notoričtí androidáři mohou tento bod ignorovat ;-)

- vyšší verzi jsem nezkoušel (root funguje, k dispozici je i originální image FW), nemám potřebu se v tom extrémně šťourat - používám do postele na prohlížení webu, pro děti do auta jako herní konzoli a filmopřehrávačku. Market jsem rozchodil, ještě plánuju přehodit ID tak, aby šly instalovat i aplikace "nevhodné" pro toto zařízení

- baterka OK, vydrží cca 3-5 hodin podle toho co s tím dělám. Nabíjet lze přes síťový zdroj nebo přes USB (takto dobíjím v autě). Vybitý tablet lze po připojení k napájení spustit a používat.

- na filmy používám přehrávač MX video player, umí HW dekodér v CPU a umí i titulky (hezky česky).

- Gamesky taky OK, ale zde je vidět už trochu nedostatečný CPU a grafika, ale většina "obyč" gamesek běhá skvěle (např. "kuličková" hra Labyrinth Lite, která na levných tabletech nejede skoro vůbec, tady běhá naprosto OK, problém budou (asi) 3D hry (např. virtual table tennis 3D, ten je už hodně líný, ale stále hratelný), ty ale na takové dotykové valše hrát nikdy nebudu). Já stejně hraju jen Bejewelled, mahjong, Burn the rope a Angry Birds (plus mastím karty :-) )

- Prohlížeč ujde, používám ale většinou Operu mobile, přijde mi lepší. Flash video samozřejmě funguje (jak v originálním, tak Opeře) - byl součástí firmware od výrobce. Flashové gamesky jsem zkoušel teď, jednu či dvě z pauzicka.sk, fungovaly, víceméně (s ohledem na dotykové ovládání).

- co se konektivity týká, má HDMI (nepoužívám, na promítání mám mobil) a USB host (lze připojit klávesnici a USB flashdisk - redukce je přibalena), jinak má i microSDHC slot na paměťovky

Co je dobré:

- rychlost pro většinu aplikací
- kapacitní multi-touch displej
- cena

Co mi vadí:

- občasná debilita androidu (to je ovšem osobní)
- tlačítka na hlasitost (jsou IMHO logicky přehozené - plus vlevo, minus vpravo)
- pokud je zařízení vypnuto, utíkají mu hodiny (a celkem dost, pár desítek sekund denně). Vyřešeno rootem a instalací NTP klienta
- do okamžiku, kdy jsem zařízení poprvé reinstaloval, byla šílená spotřeba (baterka vydržela jen cca 1-2 hodiny), pak se to zklidnilo
- displej s relativně neostrým displejem a menšími pozorovacími úhly. Jsem ale rozmazlený z Nokiáckého Clearback AMOLEDu. Na běžné použití je OK.

Za sebe můžu víceméně tohle zařízení doporučit. Když jsem viděl, co koupili jiní za podobnou cenu, zjistil jsem, že za tu cenu to je bomba.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru