Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s 1 Tb exharddiskom - aktivácia.

Zdravím, prosím vás o radu s nasledujúcim problémom. Zhruba pred pol rokom som si zakúpi nový External Hard Drive USB 2.0 Verbatim 1 Tb, všetko bolo bez problémov až do dnešného dňa. Chcel som ho normálne tlačítkom na zadnej strane aktivovať, ale nereagoval. Ani kontrolná dióda sa nerozsvieti, ani nezačne pracovať (zvuk z vnútra - žiadny). Prepätie by to nemalo mať za príčinu, lebo na tú el. zásuvku mám pripojenú aj TV, multimediálne centrum a DVD rekordér, ktoré fungujú normálne. Vyskúšal som pripojiť ten disk aj na iné zásuvky a k iným zariadeniam, ale vôbec nereaguje. Tak poraďte, čo to môže byť, alebo či existuje ešte niečo, čo by som mohol vyskúšať na oživenie toho disku. Ďakujem

Předmět Autor Datum
umřel zdroj.
touchwood 17.02.2012 11:42
touchwood
Nazdar, ďakujem za odpoveď. A čo s tým teraz môžem robiť? Čo to mohlo spôsobiť? Dajú sa nejakým spôs…
will 17.02.2012 16:28
will
data většinou nemívají se zdrojem nic společného. - eterní zdroj jde nahradit - ten disk jde připoji…
lední brtník 17.02.2012 18:02
lední brtník
Zdravím, ďakujem za info, ale vôbec sa nerozumiem do konštrukčných detailov týchto diskov, preto pro…
will 17.02.2012 18:15
will
zdroj je externí adaptér - pokud je kam zapojit. usb disky bez zdroje často kvůli zvýšenému rozběhov…
lední brtník 17.02.2012 19:12
lední brtník
No to s tým USB y-káblom celkom chápem, ale to má normálne kábel na elektrickú sieť, to nie je napáj…
will 17.02.2012 20:14
will
Nenapsal jsi, jaký máš PŘESNÉ model externího disku, jaký formát (2,5"/3,5"), tak jak máme vědět, ja…
host 17.02.2012 20:22
host
Ok, v pohode, ja som tam najprv napísal, čo presne som kúpil, som myslel, že stačí názov a typ, neve…
will 17.02.2012 20:52
will
3,5" disky mají větší odběr, vyžadují externí zdroj. Mělo by stačit přečíst si údaje o napětí na to…
host 17.02.2012 21:55
host
a hlavně 12V větev, která jaksi v USB není vůbec. ;-)
touchwood 17.02.2012 22:54
touchwood
Ďakujem všetkým za všetko, dal som to reklamovať, uvidím, čo bude. will poslední
will 19.02.2012 17:46
will

Zdravím, ďakujem za info, ale vôbec sa nerozumiem do konštrukčných detailov týchto diskov, preto prosím o vysvetlenie. Čiže, ak som tomu dobre pochopil, zdroj je niečo vo vnútri tej "krabice" - externého disku, čo sa dá vymeniť a potom to pôjde? A neviem, ako je myslené, že disk je možné pripojiť k inému PC a skúsiť ho tam; či teda vybrať samotný disk z vnútra tej "krabice" - externého disku, namontovať do iného PC a tak vyskúšať, alebo len jednoducho cez USB pripojenie ho vyskúšať na inom PC. Lebo to druhé - cez USB a inú sieťovku som ho skúšal a nereaguje. Rozoberať ho tiež nemôžem, lebo je v záruke - je tam ochranná plomba. Tak prosím o odpoveď, čo presne je najlepšie s tým urobiť, lebo predpokladám, že keď ho dám na reklamáciu, dáta sa už asi nepodarí zachrániť. Moje obvyklé skúsenosti - nič som doteraz nedostal opravené, ale čisto nové. Nikdy v živote sa mi nedostal naspäť výrobok opravený, ale len vymenený kus za úplne nový kus. Ďakujem za skorú odpoveď.
will

No to s tým USB y-káblom celkom chápem, ale to má normálne kábel na elektrickú sieť, to nie je napájané cez USB. Alebo to môže byť napájané aj cez USB? Ale už som sa rozprával s jedným pánom o tom probléme, povedal, že asi hej, asi to bude "odídený" zdroj. Ale predpokladá, že by nemal byť problém vymeniť zdroj v záručnom servise, bez toho, aby mi "znehodnotili" dáta na tom disku. Tak to asi skúsim predsa len cez tú reklamáciu, potom uvidím. Ďakujem za ochotu a odpoveď.
will

Ok, v pohode, ja som tam najprv napísal, čo presne som kúpil, som myslel, že stačí názov a typ, nevedel som, že to treba takto konkretizovať, som myslel, že ten typ "External Hard Drive 2.0 Verbatim 1 Tb" je len jeden konkrétny model, tak preto som to nekonkretizoval. Ale je to ten "väčší" (3,5) disk, napájaný je zo siete. Ale aj tak by som nevedel, či nemôže náhodou byť napájaný aj cez USB, lebo čo mám aj "menší" disk (2,5), tak ten je napr. napájaný cez ten USB y-kábel, ale môže byť napájaný aj z elektrickej siete - zásuvka. Takže fakt neviem, či aj tento "väčší" disk by nemohol byť napájaný cez USB, preto som sa na to pýtal. Díky aj tak za ochotu.
will

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru