Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Windows - nabídka na výběr OS při spuštění

Ptám se proto, protože tam ty systémy máš dva.

Běžně se to dělá tak, že nainstaluješ první OS (nižší, tedy v tvém případě XP). Pak dáš instalovat druhý OS (Win7), vedle stávajícího OS na jinou partition/disk. Pokud tak učiníš, automaticky pak budeš mít k výběru předchozí a nový OS (XP i W7).

Pokud jsi instaloval nejdříve W7 a pak XP, tak při instalaci XPéček se přepíše bootloader W7 a ty nejdou spustit, funguje pouze XP. To je možno opravit. Pěkně je to popsáno třeba tady: http://www.sevenforums.com/tutorials/8057-dual-boo t-installation-windows-7-xp.html

Pokud jsi instaloval oba systémy nezávisle (v PC byl vždy jen jeden disk) na sobě a pak jsi je v PC nechal oba dva, tak nějaké šikovné řešení teď neznám, otrocky bych měnil bootování z jednotlivých HDD v BIOSu. A následně bych si nastudoval, zda a jak to upravit tak, abych do BIOSu nemusel hrabat a abych výběrové menu měl k dispozici. Domnívám se, že by to měly zvládnout bootmanažery, např. XOLS (neznám s ním žádnou zkušenost, nepoužívám jej). S tím ti už ale musí případně poradit někdo jiný.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny