Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Adobe after effects cs5

Dobrá. Než se pustíte do nějakého skládaní jednotlivých písmenek, chce to si procvičit pohyb textu ve třech osách a klíčování. První krok je vytvořit text a zaškrtnout u něj 3D. Jestliže tuto volbu nevidíte, dole klikněte na Toggle Switches / Modes

8555-1-jpg

Dalším krokem již je samotný pohyb textu. Jsou dvě možností:

1) Buď budete s textem pohybovat myší pomocí barevných šipek, které znázorňují osy.
2) Kliknete na ten text pod Source Name a zmačknete klávesu P, čímž se otevřou možnosti pro pozici a pak můžete ručně nastavovat pozice jednotlivých os.
Nejlepší je metody kombinovat - hrubý posun myší, jemný ručně.

8556-2-jpg

Pohybovat už umíte, teď přijde to nejdůležitější - klíčování. Aby se text pohyboval, musí přecházet z jedné pozice do druhé. Toho docílíte tak, že si v určitém čase vytvoříte klíč, který bude obsahovat nějakou pozici, posunete se v čase dál a vytvoříte klíč s jinou pozicí. Poté se text mezi nimi plynule přesune. Jak na to?

1) Posunute si časovou osu na místo, kde chcete vytvořit klíč.
2) Kliknete na ikonu stopek, která vytvoří první klíč.
3) Na ose přibyde klíč.

8557-3-jpg

Pro další přidání klíče již nemačkejte ikonu stopek, ale jednoduše přejeďte kurzorem na časové ose na místo, kde chcete vytvořit další klíč, a změňte pozici textu - klíč se vytvoří sám. Klíče můžete dodatečně editovat, posouvat, měnit, mazat atp. Chce to jen cvik, musíte si to vyzkoušet.

Až si osvojíte tohle, tak přijdou na řadu další kroky.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny