Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Unikátní otisk PC - implementace sledovacího SW na webu proti podvodníkům

Děkuji, ale uvědomte si, že jde o podvodníka, nejedná se o neplatiče. Jde o podvodníka, sociotechnika, jehož cílem je vás oklamat a už předem ví, že nebude za zakázku platit (a pojistí se všemi preventivními opatřeními, aby nebyl ztotožněn).
Neplatič je člověk, který chce zaplatit, ale nemá čím (druhotná platební neschopnost), příp. někdy v budoucnu zaplatí (třeba po zásahu exekutora :-)

1) Kráťa: Telefon firmy - jaká je záruka, že jde o firemní číslo, natož číslo nějakého živnostníka?
2) touchwood: ne každý klient chce přistoupit na zálohu či platbu předem (aneb "nechce kupovat zajíce v pytli") a u překladatelských agentur panuje velká konkurence, zákazník může jít o dům dál, kde mu odloženou splatnost umožní.
3) touchwood: ad ověření identity - ne každý má bankovní účet (řada klientů z řad "obyčejných nefiremních" nám chodí do banky vkládat platby na pokladně)
4) Jan Fiala: firemní emaily - ne každý je má, i středně velké firmy používají emaily na Seznam.cz, Gmail, Atlas.cz ....

Příslušný user-agent je tento:

Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0;
Windows NT 5.1; Trident/4.0;
GTB7.2; .NET CLR 2.0.50727; .NET
CLR 3.0.04506.648; .NET CLR
3.5.21022; .NET CLR 3.0.4506.2152;
.NET CLR 3.5.30729)

Když jej porovnám s ostatními, je unikátní a ztotožňuje se jen s několika přístupy.

Znovu opakuji, že zde mám co do činění se zkušeným sociotechnikem, který všechna tato opatření (ověření identity telefonem, emailem) zná. A není pro něj problém si za 100 Kč pořádit výpis z živnostenského rejstříku. A dotyčný podvodník se vydává zejména za živnostníky - existující osoby. Abych si se zárukou ověřil, že živnostník opravdu objednal, musel bych posílat doporučený dopis na adresu jeho místa podnikání, s dotazem, zda skutečně objednávka pochází od něho, aby ji písemně potvrdil (s úředně ověřeným podpisem).

Asi chápete, že něco takového je naprosto nemyslitelné a administrativně náročné (nemluvě o tom, že klienti na překlady spěchají, potřebují je mít hotové často do druhého dne). Toto všechno podvodník ví, a využívá této naší slabiny.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny