Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vicevlaknova aplikace pro hlidani vice vstupu najednou, nebo jine reseni

Pokial to ide, tak je vzdy lepsie pouzit uz hotove API, ktore system obsahuje. API sa obchadza len vtedy, ak je treba riesit nieco inak napr. vzhladom na rychlost, odozvu, usporu pamete a pod. Aj z Cecka je mozne volat API. Pre Linux najdes hodne veci v jadernych spravach. Su tam priklady ako pouzivat niektore API z jadra, parametre volania, navratove hodnoty a pod. Ak by si chcel spravit viacvlaknovu aplikaciu tak ako ty myslis, musel by si zajst do velkej hlbky a riesit take veci ako napr. semafory, priority, udalosti, synchronizaciu a pod. Vsetky tieto veci jadro uz obsahuje.
Hned prvy prispevok od MaSo o tom hovori tiez. Vo vyssich prog.jazykoch sa to vola eventy a v C++ sa to vola signaly a sloty.
Inak ja niesom nejaky programator, len niekolko rokov fusujem do programovania. Da sa povedat, ze som si napisal ovladac pre wifi kartu kde tiez momentalne stojim nad riesenim obsluhy viac-frontoveho spracovania QoS.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny