Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mini PC server - jaký?

I v těhle případech NAT neNAT může být poznat (a většinou také je) že klient je za routrem. Pomáhal jsem jednomu člověku na kolejní síti nakonfigurovat server s VMWare, kde běželo víc virtuálních mašin. Jenže ouha, registrace do sítě pouze jedné MAC na síťovku. Takže virtuální router (s NATem) a za ním virtuální sít ve které se nacházely jednotlivé servery. A ano, i přes restrikce to funguje, nicméně o postupu se nehodlám šířit.

Každopádně to ber z pohledu administrátora sítě. Každý registrovaný uživatel, když chce připojit zařízení musí to zařízení ohlásit, aby nedocházelo ke zneužívání akademické sitě. No a teď si představ situaci, kdy si někdo na koleji vytáhne anténu z okna a směruje jí třeba do bytu kamaráda. A ejhle, k tomu by akademická síť rozhodně sloužit neměla. Z toho důvodu se takové ojebávky hodnotí minimálně dočasným odpojením od síte v rámci hesla "nerespektuješ naše pravidla, my tě nechceme".

Můžeš rozjet debatu na téma "vzrůstající počet mobilních zařízení schopných přístupu do sítě", ale obávám se, že skončíš u EDUROAMu, kde tato zařížení můžeš v rámci bezdrátové sítě používat.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny