Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mini PC server - jaký?

Dle pravidel kolejní sítě je povoleno používat zařízení s NAT, je to hlavně kvůli nepoměru síťových zásuvek k lůžkům na pokojích. Nemyslím si tedy, že by to měl být problém.
S Tvou poznámkou ohledně bezpečnosti a nedovoleného využívání sítě souhlasím. Nicméně nehodlám používat WiFi k umožnění vstupu neautorizovaných klientů do sítě, ale pro možnost pohybu s notebookem po pokoji/buňce/nejbližším okolí bez nutnosti tahat za sebou kabel. Stejně tak může v podstatě server fungovat ne jako router, ale jako AP, přičemž zůstanou zachovány bezpečností mechanizmy sítě a uživatel bude stále povinen se přihlásit přes 802.1X.
Když nad tím tak přemýšlím, tak jsem při zadávání otázky chybně stanovil priority. V první řadě by měl server sloužit jako úložiště dat. K tomu by navíc měl vystupovat jako aktivní síťový prvek, čímž odpadne nutnost použít vzhledem k nedostatku síťových zásuvek switch. A pokud by k tomu dokázal s klientem bezdrátově, byla by to značná výhoda. Jak jsem psal výše, WiFi jsem ochoten oželet, nebude-li zbytí.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny