Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno TP-LINK TL-WR743ND AP - Po připojení jako client dosahuji velmi špatného signálu

Upřesním. Měl jem dva WR543 a chodí k plné spokojenosti. Potřeboval jsem další, zakoupil jsem dva WR743. Byly osazeny FW řady 3_11. Posléze se objevilo nové FW řady 3_12 které mělo vylepšit vlastnosti tohoto routru. Nové FW na stránkách TPLINKU číslo 15,16 a osadil jsem poslední 18. Toto nové FW umožňuje 5 režimů. AP Client Router, AP Router, AP Repeater, AP Brigde, Client.
U souseda jsem měl WR543 v režimu AP (poskytl mi internet) a sám jsem měl WR543 s externí anténou jako klienta a k němu připojeno PC. U souseda jsem 543 nahradil 743 a nastavil režim AP Router a to chodilo. Posléze jsem i doma chtěl zaměnit 543 za 743 za naprosto stejných podmínek, to jest zdroj i anténa. Nebyla šance. Ta 743 nenačetla ani jednu síť přestože ta 543 jich "viděla" alespoň 20 od mínus 2 dB. Žádnou síť nenačetla ani v těch daších třech režimech spolu s režimem Client který jsem zkoušel. Mne hlavně zajímal režim AP Client Router který má výhodu že PC jelo přes LAN a router si vytvoří vlastní novou Wifi síť takže mohl jet i tablet. Před tím jsem měl k 543 v režimu client připojený ten 743 v režimu AP Router takže vznikla domácí Wifi síť. Ovšem musely být dva. Totéž by měl zvládnout ten 743 samostastně. Pokud jsem nakonfiguroval ten druhý 743 jako AP Client Router tak se připojil k tomu 543 co jsem měl v bytě pro tablet. Jenže stály vedle sebe a signál asi 65 dB.
Jen jednou se mi na tu externí anténu podařilo tu 743 připojit na venkovní síť a jelo jak PC tak tablet. Ovšem jen po pouhém refreši Wirales již žádnou síť nenačetl a při tom mi jelo SKYPE ale taky brzo vypadlo.
Stejný problém jsem se dočetl i na dalších třech fórech a nepomohla ani fyzická výměna toho WR743 jak psali jiní "stěžovatelé". Bohužel dle prodejce je vše OK. Ano zkoušel to taky, že si v prodejně udělal Wifi síť. To mně taky chodilo když jsem měl routry vedle sebe. Zajímavé však bylo, že na externí anténu nenačetl nic, ale na přiloženou anténu načetl asi tři sítě, ale s nepoužitelným signálem.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny