Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Delphi - komponenta na zobrazenie grafiky a textu s podporou stĺpcov bez deliacich čiar

No nič, tak odznova:
Potrebujem niečo, čo bude vyzerať ako ListBox alebo ListView alebo RichEdit. Musí to umožniť vkladať údaje do stĺpcov, čiže sa jedná o zarovnanie. Tým teda môžem ListBox (a možno aj ListView, nakoľko túto komponentu nepoznám, zrušiť). RichEdit tiež na to nie je vhodný, nakoľko sa mi údaje budú "opakovať", pretože v každom riadku bude "to isté", len iné údaje. Tu by teda bolo vhodné použiť StringGrid alebo DBGrid. Nepáčia sa mi predeľovacie čiary, takže opäť neúspech. No a ďalšou vecou je, že tam nesmie byť Canvas, ktorého obsah sa ukladá do pamäte, čiže nie na spôsob Image. Skôr niečo na spôsob Form, kde sa nakreslené údaje neuchovávajú. Pri väčších výpisoch by to bol neskutočný žráč pamäte. Musí to teda umožňovať používateľské vykresľovanie vždy vtedy, keď vznikne podmienka na zobrazenie záznamu. Marí sa mi, že existuje niečo ako ListBox s podporou grafiky. Tu by som si nejako (len neviem ako, potrebujem trochu nakopnúť) urobil používateľské vykreslenie aktuálneho záznamu. Totiž do Canvas mi nerobí problém zobraziť text pomocou TextOut a tým zaistiť vykreslenie textu zarovnaného do stĺpcov. Teraz už len ako na to? Potrebujem už len poradiť ako umožniť vykreslenie aktuálneho záznamu do ListBoxu cez používateľské vykresľovanie.

Edit: Teraz ma napadlo, že vlastne by som mal vyriešené aj uchovanie hodnôt v ListBoxe. Záznamy budú uchované v jednom texte oddelené nejakým oddeľovacím znakom a tým zaistím "stĺpce", ktoré sa stanú reálnymi pri vykresľovaní.

Edit 2: Ako urobiť používateľské triedenie v ListBox?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny