Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaký firewall?

To je hezke, ze na xp nepouzivas admin ucet, ale ja napriklad neznam nikoho, kdo by doma na xp nepouzival admin ucet (aspon dobrovolne). Nekdo - i ja - to sice zkousel, ale xp nejsou bez admin. prav pro nemasochistu pouzitelne. Tohle snad vyresi vista... Ale jestli tazatel jede u sebe bez admin. prav, tak beru namitku zpet.

P.S.

Nejlepší by bylo, kdyby existoval nějaký hezký klikací instalátor k WIPFW, který BFUčkům zkontroluje služby na počítači a jejich stav a nastaví automaticky/ po potvrzení patřičná pravidla.
Ze sluzeb by nic moc nezjistil, musel by detekovat aplikace (EyeBeam? SJPhone? uTorrent? Azreus? StrongDC? atd... u kazdeho zjistit, na kterem portu/portech posloucha, a ten mu pripadne povolit - a jenom jemu, jinemu programu ne... v nekterych pripadech i omezit povolene vzdalene ip adresy...)
Kdybys jenom nastavil WIPFW podle sluzeb, to by bylo k nicemu: vetsina programu by nefungovala, a ty povolene porty by byly uplne zbytecne pruchozi pro vsechny.
Ale tohle umi napriklad Outpost - z online databaze si nasosne pravidla pro pouzivane windows aplikace, ktere na pocitaci najde.

Jinak viz http://pc.poradna.net/question/view/44090-outpost-f irewall-pravidla#re-44750

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny