Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Diakritika a MySQL

Zhrnutie a konecne riesenie

Vytvorte si subor napr. index.php s tymto obsahom(samozrejme na zaciatok treba tagy html,head, body a taktiez aj na koniec):

<?php
mysql_connect('server', 'meno', 'heslo');//prihlasovacie udaje pre mysql spojenie
mysql_query("SET NAMES cp1250");/*tento riadok zabezpeci, ze sa udaje budu nacitavat/zobrazovat v spravnom kodovani (win-1250) preto je najdolezitejsim riadkom*/
mysql_select_db('menodatabazy');
$poziadavka = "select title, content from menotabulky;"; /* zostavime SQL poziadavku, kde title a content su nazvy stlpcov v tabulke*/
$result = mysql_query($poziadavka);//poziadame o vykonanie SQL prikazu
if ($result) { //ak sa prikaz uspesne prevedie, zacne postupne vypisovat vsetky zodpovedajuce riadky
while($udaj = mysql_fetch_array($result, MYSQL_NUM)) { echo "<strong>$udaj[0]</strong><br/>$udaj[1]"; } }
else { echo 'Záznam nie je možné zobrazit!'; }/*chybove hlasenie, ak nie je mozne vycitat udaje z databazy*/
?>
Tento kod by vam mal vypisat vsetky udaje z danej tabulky z 2 stlpcov title a content a to v spravnom kodovani, ale k tomu musite udaje do databazy zapisovat v spravnom kodovani. Ja som na to pouzil phpmyadmin verziu 2.8 kde si nastavite pre databazu aj pre kazdy jeden riadok zvlast "porovnavanie" na cp1250_bin a malo by to fungovat. tato funkcia porovnavania chybala v starsich verziach myslim ze v 2.5 a nizsie, v tomto pripade nepoznam riesenie v phpmyadmin-e, azda by bolo mozne v phpmyadmin-e zostavit SQL prikaz, ktory by zabezpecil update tabulky a riadkov do spravneho kodovania, ale s tym som neexperimentoval.

Dufam, ze bolo toto konecne riesenie naozaj konecne a dost vystizne. Keby mal niekto problemy s PHP ci MySQL(predovsetkym uplni zaciatocnici bez skusenosti) kludne ma kontaktujte najlepsie cez ICQ alebo mejl.

programovaniu zdar!:-):-):-):-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny