Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Lenovo Ideapad S205 - samovoľné vypínanie po otrase (jemnom)

Ahojte.

Používam od polovice januára 2012 tento netbook (kupovaný nový):
http://www.alza.cz/lenovo-ideapad-s205-black-d2915 71.htm

V posledných dňoch sledujem zaujímavý jav. Pri otrase netbooku dôjde k jeho kompletnému "zhasnutiu" - opätovne sa dá zapnúť až po pár sekundách (nemám to odmerané, pocitovo je to asi 10-20 sekúnd). Niekedy ide opätovne zapnúť až po pripojení na nabíjačku. Po zapnutí sa netbook tvári, ako by bol znovuzapnutý po nejakej havárii - na čiernej obrazovke sú bielym textom uvedené možnosti výberu ako štartovať normálne, safe-mode atď..
Otrasy, ktoré tento jav vyvolajú nie sú nijako veľké (porovnávam s inými mobilnými zariadeniami, ktoré používam). Napríklad, položím zapnutý netbook na stôl (nepokladám ho síce ako porcelán od svokry, ale ani ho tam nehodím ako vrece zemiakov) - netbook zhasne. Alebo, netbook je na zemi a pri chôdzi okolo ho niekto "štrajchne" nohou - netbook zhasne.
Porovnával som netbook a dva notebooky, kde som sa snažil nasimulovať rovnaké podmienky. Vo väčšine simulácii netbook zhasol. Notebooky fungovali bez problémov.

Najprv som si myslel, že to robí utilitka "Active Protection System" - ale aj po jej úplnom vypnutí netbook zhasína. Okrem toho, táto utilitka, ak som správne pochopil, robí niečo iné - má iba odpojiť disk, ale nie zhasnúť celý gerét.

Prosím o radu, či je to normálne, resp. o aký problém ide.

Ďakujem za všetky rady aj za prečítanie.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ehm, týmto príspevkom si nasypem popol na hlavu... Vyzerá to tak, že problém bol spôsobený nedolieh… poslední
pilot 18.03.2012 10:46
pilot

Ehm, týmto príspevkom si nasypem popol na hlavu...

Vyzerá to tak, že problém bol spôsobený nedoliehaním baterky. Zaisťovací kolík baterky nebol uzamknutý a tým asi dochádzalo pri otrase k prerušeniu kontaktu.

Našťastie som si to všimol ešte pred reklamáciou.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru