Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Krádež osobních dat

No tak nejak neverim tomu, ze za hloupy, arogantni, drzy a kdovijaky decka by mohly technologie. Dnes neuznavaji autority atd. To je vychova, to neni technologie. Ja tam spojitost vidim (s kapitalismem a treba i tim USA - odkud prichazi prave to nasili v pisnickach a filmech?), ja taky nezazil hlubokou totalitu, ale stredni jsem dodelaval primo za revoluce.

Za komunistu fyzicke tresty byly, aspon u nas na skole to bylo uplne bezny. Uz se sice nemlatilo rakoskou, jako za casu myho otce nebo dedy, ale par po cuni ti byl schopnej dat kdokoliv a nikoho z nas ani nenapadlo si stezovat, natoz o tom rict doma - to hrozil vyprask znovu.
Kazdej se to snazil zatloukat a priste to radsi neudelat nebo se aspon nenechat chytit. Dneska decka provokuji zcela vedome a verejne a jeste se tim chlubi. To je ten zasadni rozdil a opet je to vychovou. Kdybych videl moje decko takto se chovat, tak ho zmaluju tak, ze by si 14 dni na prdel nesedlo.

I na stredni jsme meli par ucitelu, co pro ranu nesli daleko a tos mel videt to ticho pri hodine nebo nekde na vylete. Meli jsme z nich respekt, to dnes chybi. Opet je to vychovou (tehdy jsme si samozrejme mysleli, ze je ucitel debil atd., ale dnes vidim, jakej vliv to melo a ma). Ja pochazim z dediny, kdybych si dovolil nekoho starsiho z dediny nepozdravit, tak dostanu pres hubu a jeste budu mit ostudu. Dneska kdyz du po nasi dedine, tak ti ksindli nejen ze nepozdravi, ale jeste jsou drzi, a opet - je to vychovou.

Vic se ale o tom tady nema smysl bavit, protoze na foru si stejne nic nikdo nevysvetli. A i kdyz to sem tematicky tolik nepatri a nechtel jsem to sem davat, tak se muzes podivat, proc jsem prave ja mluvil o USA. Nejenze to uci decka od cca 4 let a nechaji je to i fyzicky vykonavat, ale take s nimi chodi k psychologum, kteri doporucuji "inteligentni" terapii. http://www.saveafricananimals.org/aktuality-z-afri ky/trofejni-lovy/160-seriovi-vrazi-vychovavaji-ser iove-vrahy co asi z takovych decek bude? Ve velke vetsine pripadu jen jeste horsi ksindli, nez z jejich rodicu.

Samozrejme doba se vyviji a vsechno je ted jiny, ale ten moralni marasmus, do kteryho zabredavame porad vic a vic, je mnohem horsi, nez co pamatuju ja. No a z toho, co dnes mame na skolach, nevzejde nic moc dobryho. VIc uz radsi nepisu, uz tak je to dlouhy az az.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny