Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem OEM vs. GGK

zdravím poradňáky,
rád bych si složil nový stolní pc - budu kupovat vše (desku, procák, grafiku, paměti, case, zdroj...) až na pevný disk - jeden 500GB se mi doma válí bez užitku, tak ho chci v sestavě využít. Komponenty mám sice vybrané, ale nějak si nejsem jistý s licencí OS Windows 7 Home Premium: Jak to funguje s prodejem a legálností OEM licence, když si nekupuji všechny části počítače požadované MS pro legálnost? Mám v tomto případě šáhnout po o 500kč dražší licenci Legalizační sady GGK?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
http://pcworld.cz/software/windows-7-rozhovor-s-mi crosoftem-na-tema-licenci-8190 Ale je docela možn…
nononot 17.03.2012 11:19
nononot
2. Otázka: Modelová situace - HW koupím u prodejce A a OEM licenci OS koupím u prodejce B v ten samý… poslední
fleg 23.03.2012 09:06
fleg

2. Otázka: Modelová situace - HW koupím u prodejce A a OEM licenci OS koupím u prodejce B v ten samý den. Je platná tato licence?

Lukáš Křovák: Jedná se o málo častý případ, ale v případě, že bude počítač i OEM licence zakoupena v ten samý den a v případě fyzické osoby podnikatele nebo právnické osoby přijata do účetnictví jako celek, pak je to možné. Nutným úkonem je také vylepit na počítač, na který je OEM licence nainstalována a s kterým je zaktivována, certifikát pravosti (COA štítek).

Ked toto vypustil ten clovek asi bol zhuleny, pretoze toto jeho tvrdenie nema oporu dokonca ani v OEM licencnych podmienkach. Zakupenie v ten isty den? Kde to ma MS uvedene v nejakom oficialnom dokumente? Prijatie 2 rozlicnych faktur ako celku? To, co je za uctovnu blbost?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru