Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
No já bych na tvém místě ten firewall nechal zapnutý jestli možno vůbec nepoužívej ten základní ve w…
Shorty 05.11.2012 23:27
Shorty
vůbec nepoužívej ten základní ve windowsu, protože není příliš kvalitní a když ho vypneš ve finále t… nový
karel 05.11.2012 23:39
karel
Nejlepší variantou je Comodo FW hehe. zbytek je stejně vtipný. ale nepatřím mezi zapařené, je mi fu… nový
lední brtník 06.11.2012 00:12
lední brtník
Clovek sa uci cely zivot, ale naozaj som necakal, ze prave dnes sa dozviem taketo mudra. Firewall je… nový
fleg 06.11.2012 08:26
fleg
tak vysvětlím: sice FW je vypnutý to vám sice otevře veškeré porty co hra vyžaduje. Ale teď pozor mo… poslední
L-Core 06.11.2012 11:32
L-Core

No já bych na tvém místě ten firewall nechal zapnutý jestli možno vůbec nepoužívej ten základní ve windowsu, protože není příliš kvalitní a když ho vypneš ve finále ten efekt a výsledek vyjde na stejno. A ještě pokud jde o ten v routeru ( firewall ) ten nemá žádný vliv na výkon tvé sítě takže ho můžeš nechat s poklidem zapnutý. Stejně jako kdybys ho nechal zapnutý nebo vypnutý je to stejné. Ale největší chybou je právě, když vypneš i ten základní firewall a tvůj PC je tak naprosto otevřený pro co koliv i pro útoky hackerů a další havěti z internetu. To znamená není tvůj PC chráněný to je první věc co bys měl vědět. Další věc je pokud je PC v takovém stavu i s vypnutým firewallem necháš zkus si v tomhle stavu zahrát nějakou multiplayer hru přes internet to je naprostá sebezvražda takhle hrát. Jestli nevíš o co jde nebo co tím myslím, tak vysvětlím: sice FW je vypnutý to vám sice otevře veškeré porty co hra vyžaduje. Ale teď pozor mohou se i otevřít i takové nežádoucí porty co vám hru na tolik a nechutně a nežádoucím způsobem zrychlí celou hru zní to sice dobře, ale jen z tou nevýhodou, že si vůbec nezahrajete. Hra vám možná chodí o něco lépe než se zapnutým firewallem, ale jak je tím hra zrychlená tak se tím zrychlí i odesílání paketů. Vaše paketů jsou odesílány až příliš rychle a ve větším propůstnosti dat a paketů do sítě. Zní to sice dobře, ale jsou tak odesílány až příliš napřed, což vede k tomu pokud hrajete proti někomu ten vás uvidí mnohonásobně dříve než vy jeho ( bez ohledu na to jaký je jeho i váš ping ) vše je to o odesílání a příjmání paketů ani v takovém případě nestačíte zareagovat na protivníkovu střelbu a jste i hned mrtvý. Moje doporučení je používej firewall vždy! A hlavně neposlouchat některé šarlatánské a pochybné řeči o nějakých doporučeních: že má být FIREWALL při hraní online her vždy vypnutý. Což je nesmysl. Já jakožto znalec a a odborník, který problématice sítě dobře rozumím, vždy se řiď a orientuj podle odborníků nikdy nedávej na rady obyčejným amaterským úživatelům, kteří toho hodně nakecaj, ale co je pak z toho pravda jen to minimum nebo vůbec taky nic. Nejlépe používej nějaký kvalitní placený FW. Nejlepší variantou je Comodo FW. Ten nabízí i rozšířená nastavení. Může tam toho nastavit mnohem více než v základní FW od Windowsu.

Takže na závěr bez firewallu se stává vaše PC svoboné a není překážkou pro otevření jakéhokoliv portu porty se otevírají tak sami. A hlavně jsou odesílány až příliš obrovská množstvý paketů hlavně zbytečnejch paketů některé jsou zahozeny ještě před příjmáním serveru nebo se zpožděním, které hru negativně ovlivní na výkonu v online. FW vám kontroluje a rozhoduje, které pakety jsou důležité a které budou odeslany čili stručně řečeno stabilizují vám chod a výkon hry na co nejlepší výkon. A bez FW nebo když je vypnutý? Na toto rychle zapomeňtě nyní už víte co by se stalo když je FW vypnutý :-)

vůbec nepoužívej ten základní ve windowsu, protože není příliš kvalitní a když ho vypneš ve finále ten efekt a výsledek vyjde na stejno

Já jakožto znalec a a odborník, který problématice sítě dobře rozumím

Konečně to někdo pořádně vysvětlil, i když trochu opožděně(ý).

Nejlepší variantou je Comodo FW

hehe.
zbytek je stejně vtipný. ale nepatřím mezi zapařené, je mi fuk jakou rychlostí urychlují pakety.

FW vám kontroluje a rozhoduje, které pakety jsou důležité a které budou odeslany čili stručně řečeno stabilizují vám chod a výkon hry na co nejlepší výkon.

to je ovšem boží.

edit: karle, to mi nedělej, až teď jsem si všiml toho ý, nemusel jsem to pracně číst a zkoušet překládat.

tak vysvětlím: sice FW je vypnutý to vám sice otevře veškeré porty co hra vyžaduje. Ale teď pozor mohou se i otevřít i takové nežádoucí porty co vám hru na tolik a nechutně a nežádoucím způsobem zrychlí celou hru zní to sice dobře, ale jen z tou nevýhodou, že si vůbec nezahrajete. Hra vám možná chodí o něco lépe než se zapnutým firewallem, ale jak je tím hra zrychlená tak se tím zrychlí i odesílání paketů. Vaše paketů jsou odesílány až příliš rychle a ve větším propůstnosti dat a paketů do sítě. Zní to sice dobře, ale jsou tak odesílány až příliš napřed, což vede k tomu pokud hrajete proti někomu ten vás uvidí mnohonásobně dříve než vy jeho ( bez ohledu na to jaký je jeho i váš ping ) vše je to o odesílání a příjmání paketů ani v takovém případě nestačíte zareagovat na protivníkovu střelbu a jste i hned mrtvý.

Takto to může fungovat snad v jen Matrixu. Uvidíme, co na to tačvůd, džejár a Jan Tleskač.

Pro Shortyho: možná tě překvapí, ale windowsácký build-in firewall od Visty nahoru se dá spustit i v jiném než základním režimu. A tam si nastavíš naprosto vše, což bys jako odborník měl vědět.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru