Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno UPC internet a kabelová TV - zdá se mi to, nebo oškubali nabídku a podražili?

Proč by to nebylo možný? Je to jen o marketingu, nejspíš to mají spočítaný, že raději budou vydržovat stávající stádo uživatelů po pětikilu, než aby nabídli levnější tarif. Získali by tím další dávku nových uživatelů (těch, kteří nehledají rychlost, ale cenu, takže jsou raději za dvě kila na místní wifi), ale riskovali by tím, že by spousta stávajících přešla na ten nižší (levnější) tarif, protože 90% uživatelů tu jejich hyperrychlost nevyužije. Koneckonců, mají k dispozici logy s trafficem uživatelů, poznají z toho, jak moc jsou ty linky opravdu využívány.
Takže pro UPC je výhodnějších 100 uživatelů po 500Kč/měsíc, než 200 uživatelů po 200Kč/měsíc. A i kdyby těch uživatelů bylo 200 za 250Kč/měsíc, což je cenově stejně, tak provozní náklady jsou vyšší, protože jsou tu fixní náklady na každou přípojku a 200 přípojek je víc, než 100.
Takže jsem si asi odpověděl sám, proč nedají pomalej tarif za malý peníze. Leda by ho omezili FUPem, aby to hodně lidí odradilo.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny