Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak na výběr komponentů do PC?

1. podle ceny :-D, proste cim vykonejsi procesor na GK, tim drazsi karta. Napr. NVidia, mas treba GF550, GF560, ktere jsou postaveny na jadre procesoru GF114, pak mas drazsi a vykonejsi radu na jadre GF110, to je GF570 a GF580 a mezi nima jsou drobny rozdily, ze chybi dva pametovy moduly a mas deaktivovanej jeden GPU blok. Pak mas GF590, coz jsou jakoby dve GF580 spojene do jedne karty.

2. Ja teda vybiram procesor a podle toho jakej chci procesor si pak vyberu zakladni desku, rozdily mezi deskama jedny rady jsou obvykle jen v kvalite soucastek a vybaveni desky, treba je na drazsi desce 3x slot PCIe 16x a na levnejsi je 1x PCIe 16x.

3. Na to mas na netu kalkulacky, ale ze bych to nejak pocital, tak vim jakou si kupuju GK a k tomu koupim zdroj, obvykle predimenzovany, je to jedno, ceny stejne dela zase kvalita pouzitych soucastek a rozdil mezi stejne kvalitnim 600W nebo 700W je zanedbatelny.

4. Tak mas na netu testy a vyrobce pise, k cemu ten chladic je.

5. To je individualni, kdyz nehrajes hry, tak treba nepotrebujes silnou GK, ale delas treba na tom PC neco k cemu potrebujes silny procesor. Jestli to myslis na hry, tak mas zase na netu testy.

6. Tak hlavne ten upevnovaci vyznam a chladici, kdyz si koupis nabuseny komponenty a nevhodnou bednu, kde nedoazes zajistit proudeni vzduchu, tak se ti to pak bude prehrivat, ikdyz budes mit x vetraku a poradne chladice. taky se ti nektere graficke karty (ty herni) nemusi do kazde bedny vejit, takze si to pred koupi musis zmerit, lepsi vyrobci maji uvedene rozmery v datasheetu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny