Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Odkaz z HTML na spuštění exe přes javascript

Náš pravdu, Nesouhlasím. Neřeším prioritně bezpečnost, ani to, jestli to je nebo není na intranetu (i když to na něm běží). Řeším jen a pouze problém s Javascriptem.

Jinak pro to, abych tuto planou diskuzi utnul se trošku více rozepíšu.

Ten Intranetový server běží na jednom z počítačů v kanceláři na W7 pod IIS 7.5. Pro neznalé, co to IIS je, první nalezený odkaz s postupem instalace IIS. V IIS jsou výčtem uvedené povolené IP adresy. Takže pouze z nich se k tomu html někdo dostane. IP adresy ve firmě jsou navíc z bezpečnostního důvodu výhradně statické (nejsou přidělované přes DHCP) a celá počítačová síť je chráněna firewallem, který nespravuje nějaký Tomáš Marný, ale stálá služba 24/7. A ten PDF dokument je asi 2000 stránkový manuál, do kterého se poměrně často leze. A proto, aby bylo možné se v něm lépe orientovat, byl obsah naskenován a byla z něho vytvořená html stránka, která funguje v IE. Jeden kolega ale nemá z nějakého důvodu IE rád a používá výhradně FF. A protože jsme kolegové a ne protivníci, tak jsem mu chtěl použití ulehčit.

Takže ještě jednou, neřeším bezpečnost (protože ji vzhledem k uvedenému ani řešit nemusím), ale řeším problém s javascriptem. Proto bych tuto nesmyslnou debatu o bezpečnosti rád ukončil a poprosil někoho znalého javascriptu o sdělení (bez IMHO popřípadě neurčitého slůvka naštěstí), zda to skutečně nejde nebo se jedná "jen" o nesprávný způsob zápisu.

V případě, že to skutečně nejde, tak náhradní řešení ze zástupcem "C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe" manual.html funguje, jen se kolega bude muset s tím modrým ečkem IE nějak smířit.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny