Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Excel – problémy s řešením

Zdravím,
Potřeboval bych poradit s jedním problémem v Excelu. Řeším tabulku o nějakých 8000 řádcích a na každém řádku mám jednu buňku, která má vzorec závislí na jedné proměnné (vzorec vypadá asi nějak takto =a.x4+b.x3+c.x2+d.x+e), hodnoty a, b, c, d, e jsou konstanty, které si tam sám vkládám a tu proměnou x mám v další buňce a právě stým bych potřeboval poradit, jak mám udělat, aby se mi automaticky vypočítala ta buňka s tou proměnou, když vím, že ta rovnice má být rovna nule (0). Vím, že se to dá řešit řešitelem, ale počítá to jen pro jeden řádek, a když změním konstanty a, b, c, d, e, tak se mi to nezmění a to je to co bych potřeboval vyřešit, aby se ten výpočet dal zkopírovat na vše 8000 řádků a aby se ta proměnná x přepočítávala, když změním konstanty a, b, c, d, e… Zatím děkuji všem za každou radu…

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak toto nemoze vediet automaticky ani excel, a ani ziaden superresitel, ptz vseobecne rovnica s pol… nový
MM.. 30.03.2012 17:25
MM..
BTW. analyticke riesenie je napr. tu http://cs.wikipedia.org/wiki/Kvartick%C3%A1_rovnic e P.S. prip.… nový
MM.. 30.03.2012 17:29
MM..
BTW. a by ma aj zaujimalo jak si do toho exceloveho vzroca zadal to x na stvrtu :) Ptz tak jak si to… poslední
MM.. 30.03.2012 17:35
MM..

Tak toto nemoze vediet automaticky ani excel, a ani ziaden superresitel, ptz vseobecne rovnica s polynomom 4.stupna ma snad 4 mozne riesenia a mozu byt vsetky realne ale aj vsetky komplexne. Takze to zadanie je blbo zadane a aj riesis ho blbo.

Vseobecne jak sa to riesi http://cs.wikipedia.org/wiki/Algebraick%C3%A1_rovn ice#Algebraick.C3.A9_a_nealgebraick.C3.A9_rovnice mas tam nejake linky alebo si to vygoogli. Spravidla sa to riesi v obore komplexnych cisel.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru