Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem 1. dotaz pro "zkušené", další 2 ale taky

vista zavedla dost nepovedenou ochranu před primitivismem programátorů i default konceptem ms, že každý je admoš - uac ("řízení uživatelských práv"). vistu jsem viděl 1x. kde potkám win7, aby se s tím dalo dělat, musím povolit ten jejich štelovák omezení na druhé zespodu.
ale w7 potkávám vzácně, nemám ještě odzkoušeno co to dovolí, a hlavně mě ta sr... nebaví.

na pracovním pc jsem admoš, protože víc účtů než 1 nedostanu.
na domácích pc je známý zaheslovaný admoš (aby se dal volat pomocí "runas", a proti vir), pak mám svůj účet na 98% času (pokud něco extra potřebuju doinstalovat, zvládne to správce souborů přes runas), a někdy i druhý admin účet kdyby někdo něco posr... (ale ještě nebyl potřeba).

řešením občasného admoše může být i přepínání uživatelů za běhu, které osobně nesnáším a jsem rád že v doméně nefunguje, případně že se dá vypnout.

každý to máme jinak; někdo je na netu furt admoš, má několik anti- najednou, diskutuje o jejich přednostech, a sem přijde protože se zase zaviroval.

edit: když už se níže probírají firewally - win7 ho má taky, dá se i zapnout jako odchozí - sledování odchozí komunikace totiž prozradí vir/napadenou aplikaci. ale domácího uživatele bych tím nezatěžoval.
u domácích routerů s natem prakticky nemá cenu se s firewallem unavovat, ten router jakýsi jednoduchý filtr vždy obsahuje.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny