Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Lubuntu - repozitář neobsahuje Gimp, Scribus a další?

Nejlepsi je pouzivat Windows, dneska s temer jakymkoli linuxem, aby si clovek hral neco okolo sta hodin nez to dostane do stavu pouzitelnosti. Bohuzel ac je linux coby jadro systemu vynikajici, tak kompletni system s okennim managerem, ovladacema, programama atd. je pro normalniho cloveka nepouzitelny. Lidi, kteri vytvareji Ubuntu a jeho klony, Fedoru, Mandrivu a dalsi velke distribuce jsou zcela odtrzeni od pouziti pocitace beznym clovekem a na techto distribucich si clovek akorat zkazi chut pouzivat linux. Bohuzel ale alternativy neexistuji (pokud nekdo nejakou znate doporucte). Linux se tak i nadale nachazi ve stavu, ze je jen pro hodne pokrocile uzivatele a jen je neotravi a nadale ho budou pouzivat.
Ono staci projet lidi zde na foru, kteri jsou pokrocilyma uzivatelema linuxu, doporuci ti gentoo, debian a podobne, proste systemy, ktery si zacatecnik sam nainstalovat nedokaze, jenze pokrocily uzivatel si takovy system vyladi sam do stavu, ze neexistuje nic lepsiho, samozrejme nekdy to trva i stovky hodin ale takovych, kteri na tohle maji cas neni mnoho.

Ono i Ubuntu apod. si muzes vyladit do stavu 100% pouzitelnosti presne dle tvych potreb, ale kratsi dobu to trvat nebude. Konkretne u Ubuntu nechapu duvody na instalaci nejakych klonu, prijde mi mnohem jednodussi nainstalovat Ubuntu a nasledne doinstalovat treba to LXDE, repozitare uz tam budes mit ubuntacky dany a hned ti odpadnou starosti s pridavanim nebo nepochopenim toho, ze si tam muzes nahodit i ty ubuntacky. ;-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny